28/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Bežeći pred policijom Vinkovčanin iz automobila izbacivao pakete droge

2 min read

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-sremske završili su kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakom iz Vinkovaca, zbog sumnje u počinjenje krivičnog dela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Kako navode iz policije, osumnjičeni se 18. februara na autoputu Lipovac-Zagreb, kod naplatne stranice Spačva, oglušio o policijske naredbe, odbijajući da se zaustavi i vozilom vukovarskih registarskih oznaka pokušao pobeći policiji, izbacivši iz vozila pakete za koje se sumnjalo da sadrže drogu.

Policijski službenici zaustavili su odbeglo vozilo kod naplatne stanice Babina Greda i uz upotrebu sredstava prisile sprečili osumnjičenog u daljnjem begu i pružanju otpora.

Osumnjičeni je potom priveden u službene prostorije policije radi provođenja kriminalističkog istraživanja, a na mestima odbačenih paketa izvršen je uviđaj. Pronađen je 71 gram kokaina, 222 grama heroina, kilogram i 110 grama amfetamina, kilogram i 88 grama marihuane te mobilni uređaj.

U automobilu kojim je osumnjičeni upravljao pronađeno je i oduzeto više hiljada kuna, a u stanu kojim se koristi pronađeno i oduzeto pet paketa amfetamina, ukupne težine 430 grama, kao i drugi predmeti koji se povezuju s krivičnim delom.

Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-sremske, a krivičnu prijavu policija je dostavila nadležnom državnom tužilaštvu. Rešenjem sudije istrage osumnjičenom je određeno mesec dana istražnog zatvora pa je sproveden u osječki zatvor.

Foto: PU VS

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.