18/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Borovo: Održana godišnja skupština FK “Sloga”

4 min read

Fudbalski klub “Sloga” sinoć je u velikoj sali Kulturnog centra Borovo održao godišnju izveštajnu skupštinu. Takmičarska sezona 2022./2023. bila je izuzetno uspešna, ocenio je predsednik kluba Ilija Zečević.

– Osvojili smo titulu prvaka 2.ŽNL VS NS Vukovar, proslavili pobedu i nastavili takmičenje u 1.ŽNL VS. Prošle godine osvojili smo KUP NS Vukovar, a u finalu smo igrali s “Fruškogorcem” iz Iloka. Priliv dece je izuzetan. Imamo tri kategorije dece, predpočetnike, početnike i pionire, oko 60 dece iz Borova i Borova naselja, koji se takmiče u ligama NS Vukovar – rekao je Zečević u izjavi za Radio Borovo.

Cilj je plasman među prvih pet ekipa u ligi.

– Sad smo na polovini prolećnog dela prvenstva. Zadovoljan sam rezultatima. Cilj je da uđemo među prvih pet ekipa. U nedelju, 28. aprila u Borovu igramo s “Vrbanjom” prvenstvenu utakmicu 23. kola, dok na Uskrs 5. maja gostujemo u Bogdanovcima. KUP NS Vukovar na programu je 8. maja, kada igramo u Mohovu, a 15. maja igraćemo s pobednikom susreta “Bedem” Ivankovo – “Slavonija” Soljani na njihovom terenu, gde će se odigrati finalni Kup ŽNS VSŽ. Imali smo sreće u žrebu. Bili smo slobodni polufinale, što znači da ćemo igrati među 64 ekipe u Kupu koje se takmiče na prostoru Republike Hrvatske – navodi Zečević.

Rad Skupštine pozdravio je načelnik Opštine Borovo Zoran Baćanović. Opština Borovo sufinansira rad kluba, a za ovu godinu planirana su sredstva u iznosu od 52 hiljade evra. U toku je i izgradnja nove upravne zgrade, koja bi trebala biti završena do jula iduće godine. Na sportskim terenima “Ozren” na Savulji biće izgrađen pomoćni fudbalski teren s veštačkom travom, a u planu je i postavljanje nove LED rasvete na stadionu.

– Opština Borovo je ovom klubu dobar partner, tu smo za sve vaše potrebe. Podržavamo rad kluba i čestitamo na svim uspesima, koje ste postigli u protekloj sezoni. Želimo da i dalje nastavite ovim dobrim putem, da sve naše selekcije koje danas imamo nižu uspehe i da na najbolji način predstavljaju Borovo – poručio je opštinski načelnik Baćanović.

Skupštini je prisustvovao i predsednik NS Vukovar Zlatko Vrančić, koji je klubu poklonio lopte za najmlađe igrače te zamenik vukovarsko-sremskog župana Srđan Jeremić. Skup su uveličali i najmlađi članovi kluba sa svojim roditeljima, koje su pozdravili treneri Srđan Glodić, Branimir Gaić i Saša Berarević. 

U planu je, kako je rečeno na skupštini, pokretanje škole fudbala i osnivanje selekcije mlađih pionira.

Na skupštini je za novog člana “Slogine” uprave izabran Nenad Arsenović, a za volonterski angažman u klubu počasne članske iskaznice dobili su Jelena Kolarević i Bojan Romić.

Više u emisiji “Lokalno” u utorak, 30. aprila od 12 i 10.

D.Z.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.