17/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

O nama

O NAMA

PROGRAMSKA OSNOVA

Brojne autorske emisije, vlastita proizvodnja i reportaže s terena čine okosnicu i prepoznatljivost programa Radio Borova, lokalne radio postaje koja proizvodi i emitira program 24 sata dnevno na frekvenciji 100,7 MHz i putem Interneta.

Sadržaji u programskoj osnovi razvrstani su po kategorijama: informativni, zabavni, obrazovni i program za djecu i mlade, kulturni, sportski, vjerski, glazbeni  i audio komercijalni program pri tome vodeći računa računa o zastupljenosti programskih sadržaja koji se odnose na: ostvarivanje prava nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj; ostvarivanje ljudskih i političkih prava građana te unapređivanje pravne i socijalne države te civilnog društva; djecu i mlade; osobe s invaliditetom i posebnim potrebama; ostvarivanje ravnopravnosti muškaraca i žena; poticanje kulturnog i umjetničkog stvaralaštva; kulturu javnog dijaloga; razvoj obrazovanja, znanosti, umjetnosti i sporta; zaštitu prirode, okoliša i ljudskog zdravlja. Nastojimo da programski sadržaji budu što kvalitetniji, kreativniji i originalniji kako bi bili korisni i zanimljivi publici kojoj se obraćamo i zajednici u kojoj djelujemo.

Radio Borovo se obraća slušateljstvu svih generacija, prvenstveno na području naše koncesije, u općini Borovo, ali i u drugim mjestima gdje dopire naš radijski signal, u radijusu od 30 kilometara, na području Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije. Uspješno držimo korak i s medijima čija je čujnost daleko veća.

Osnovna zadaća nam je što bolje informirati građane na području koncesije što činimo kroz nekoliko informativnih emisija Vijesti dnevno ažurirajući informacije, Jutarnjem pregledu te u središnjoj informativnoj emisiji Info plus. Tijekom tjedna emitiramo i druge informativne emisije (Na dnevnom redu, Lokalno…) koje imaju za cilj jačanje kritičke svijesti kod građana, poticanje  na aktivno sudjelovanje u životu lokalne zajednice, u kreiranju javnih politika na lokalnoj razini, a lokalnu samoupravu na odgovorniji i transparentan odnos u vođenju politike na lokalnoj razini i u obraćanju građanima.

Sukladno novoj programskoj orijentaciji posebnu pažnju posvećujemo temama koje se tiču mladih s naglaskom na obrazovanje i zapošljavanje mladih. Možemo se pohvaliti i izvanrednom suradnjom s udrugama koje djeluju na našem području. Prateći njihov rad i sami dajemo doprinos razvoju civilnog društva, integraciji marginaliziranih skupina i međugeneracijskoj solidarnosti. Pratimo i rad manjinskih organizacija s fokusom na prava nacionalnih manjina, prava žena kao podzastupljenog spola i druga građanska i ljudska prava.

Možemo se pohvaliti s čak devet emisija iz kategorije obrazovnog i kulturnog programa jer pored pravodobnog i objektivnog informiranja ne zapostavljamo ni edukativnu ulogu medija (Pozitiva,

Baština, Pozivnica, Ženski eter, Preokret, Lađa sjećanja, Spomenar, Bajke i basne, Starogradska riznica). Uz raznovrstan glazbeni program našim slušateljicama i slušateljima nudimo i brojne zabavne sadržaje.

U tematskim emisijama obrađujemo i pokrivamo različite teme, od politike preko gospodarstva, poljoprivrede, turizma i ekologije do socijalne i zdravstvene skrbi, kulture i sporta. U našem programu su zastupljeni i brojni zabavni sadržaji

Nema tog događaja u općini Borovo koji nismo medijski pokrili. Naši slušatelji iz Borova pravodobno su informirani o svemu što se događa u njihovoj sredini. Ostvarili smo dobru suradnju sa svim institucijama, ustanovama, udrugama i gospodarskim subjektima, na području naše koncesije, ali i šire. Navodimo samo neke u Borovu: Općina Borovo, Osnovna škola Borovo, Dječji vrtić Zlatokosa, Udruga umirovljenika, Kulturno-umjetničko društvo „Branislav Nušić“, Borovska udruga mladih, Vijeće srpske nacionalne manjine u općini Borovo, Srpska pravoslavna crkvena općina Borovo,  Srpsko kulturno društvo „Prosvjeta“ pododbor Borovo, Nogometni klub „Sloga“, Udruga za uzgoj i zaštitu životinja „Feniks“, Šahovski klub „Sloga“, Komunalno poduzeće „Eko-Dunav“, Poljoprivredna zadruga „Brestove međe“, Zavičajna udruga Srba Ozrena i Posavine, Sportsko-ribolovno društvo „Sloga“, Udruga za očuvanje prirode„Plavi Dunav“, Projekt centar, Dobrovoljno vatrogasno društvo, Pčelarska udruga „Milena“, Lovačko društvo i drugi.

Korektna suradnja je uspostavljena  sa Vukovarsko-srijemskom županijom, Općinama Borovo, Erdut, Trpinja, Negoslavci, Markušica, gradom Vukovarom, Vijećima nacionalnih manjina na lokalnoj i regionalnoj razini  koja egzistiraju na području slušanosti, školama, udrugama civilnog društva, kulturno-umjetničkim i sportskim udrugama, vjerskim organizacijama i svom zainteresiranom javnošću.

Kako Radio Borovo djeluje u sredini koja je nastanjena većinskim srpskim stanovništvom posebna pozornost je posvećena promoviranju prava i vrijednosti koje su sadržane u Ustavnom zakonu o pravima nacionalnih manjina, Zakonu o odgoju i obrazovanju na jeziku nacionalnih manjina, Zakona o službenoj upotrebi jezika i pisma nacionalnih manjina u RH.

Kako bi informacije koje objavljujemo učinili dostupnim što većem broju ljudi redovito ažuriramo i našu internet stranicu www.radio-borovo.hr na kojoj bilježimo oko 30 tisuća posjeta mjesečno. Osim slušanja programa uživo putem livestreaminga, moguće je  i naknadno poslušati neke od naših autorskih emisija, a vijesti koje objavljujemo u programu pročitati u obliku teksta s fotografijama. Aktivni smo i na društvenim mrežama putem facebook stranice. Na taj način o događanjima u Borovu informiramo i naše mještane koji danas žive i rade u inozemstvu i čija smo veza s zavičajem, putem informacija koje prenosimo, ali i glazbeno-zabavnih i kontakt emisija u kojima nerijetko promoviramo lokalne glazbenike.

Radio Borovo je i medijski sponzor velikom broju manifestacija koje se održavaju u Borovu i drugim mjestima na području naše slušanosti, na što smo posebno ponosni jer kroz naše emisije promoviramo rad organizatora i promičemo kulturu, a dali smo svoj doprinos i velikom broju humanitarnih akcija.
U fokusu našeg djelovanja su slušateljice i slušatelji, njihove potrebe i želje, a najveća satisfakcija je pomoći ljudima u ostvarenju njihovih prava i rješenju problema, pravodobnom informacijom ili savjetom struke tako da smo postali dio njihove svakodnevice, prijatelj u svakoj kući.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.