18/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

VSŽ: Objavljena tri javna poziva za pomoć porodicama s četvero i više dece, studentima i mladim sportistima

2 min read

Župan Damir Dekanić objavio je Javni poziv za podnošenje prijava za dodelu finansijskih sredstava za pomoć porodicama sa četvero i više dece do 18 godina na području Vukovarsko-sremske županije za 2022. godinu.
Vukovarsko-sremska županija će isplaćivati 1.000 kuna mesečno prijaviteljima koji ispune uslove Javnog poziva, objavljenog na službenoj stranici Vukovarsko-sremske županije.
Ukupna planirana vrednost Javnog poziva za 2022. godinu iznosi 1.700.000 kuna.
Na službenoj stranici Vukovarsko-sremske županije objavljen je i Javni poziv redovnim studentima za podnošenje prijava za ostvarivanje prava na sufinansiranje troškova prevoza vozom. Za tu meru u budžetu VSŽ predviđen je iznos od ukupno 750.000 kuna. Objavljen je i Javni poziv za finansiranje troškova pregleda registrovanih sportista do 18 godina u sportskim udruženjima na području Vukovarsko-sremske županije, u planiranom iznosu od ukupno 75.000 kuna.
Sva tri poziva otvorena su do 31. decembra ove godine, odnosno do utroška finansijskih sredstava, a više pojedinosti zainteresovani mogu saznati na www.vusz.hr.
Finansijska sredstva obezbeđena su u budžetu VSŽ, u okviru Programa demografskih mera za 2022. godinu, koji je na poslednjoj sednici usvojila županijska Skupština, u planiranom iznosu od ukupno 5,3 miliona kuna.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.