05/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

U Vinkovcima uručeni ugovori udruženjima za projekte iz područja sporta

2 min read

Na Javni poziv za (su)financiranje projekata udruženja iz područja sporta u Vukovarsko-sremskoj županiji za 2023. prijavila su se 152 udruženja, od kojih je 147 zadovoljilo propisane uslove. U Vinkovcima su im u utorak uručeni ugovori. Ukupna vrednost ugovora iznosi nešto više od 53 hiljade evra, rekao je županijski pročelnik za sport, mlade i demografiju Mario Meštrović.

– Ove godine bio je rekordan broj prijavitelja, koji su se javili na javni poziv. Od iduće godine, u skladu sa Zakonom o sportu, raspodela sredstava ovog tipa ići će isključivo preko Županijskog saveza sportova. Nadamo se da će ta sredstva biti veća, s obzirom na veliki interes – rekao je Meštrović.

Najmanji iznos po projektu iznosi 300, a najveći 950 evra.

– Svake godine je više sportskih udruženja i sve veći interes. Ove godine na raspolaganju je iznos od 53.000 evra za rad sportskih udruženja, promociju sporta, uređenje prostorija, nabavku opreme, odlazak na takmičenja i brojne druge aktivnosti – istakao je župan Damir Dekanić.

Sredstva je dobio i Vaterpolo klub Vukovar na čijem je čelu Ivica Šuvak.

– Mi smo novoosnovani klub. Ova sredstva su značajna, naročito manjim klubovima, koji nemaju stalne izvore finansiranja – rekao je Šuvak.

Foto: VSŽ

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.