18/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Vađenje novih kanalizacionih cevi u Borovu, jedna od tema sednice Opštinskog veća Opštine Borovo

3 min read

Na sednici Opštinskog veća Opštine Borovo ponovo je aktuelizovana problematika radova na vađenju kanalizacionih cevi u Borovu, koje nisu odgovarajućeg kvaliteta, odnosno postavljanju novih.

Radove provode dva izvođača: 3D Gradnja i T.A.F. Gradnja, a naručilac i investitor je Vodovod Grada Vukovara, čiji je direktor Dario Tišov, koji nedavno posetio Opštinu Borovo istakao da sporne cevi moraju biti zamenjene jer ne odgovaraju standardima javne nabavke, rekao je odgovarajući na pitanje većnice Dragane Bošnjak načelnik Zoran Baćanović.

– Deset dana nakon utvrđivanja da cevi nisu ispravne, izvođači su nastavili s radom, ali im je već tada bilo naloženo da moraju raditi sa drugim cevima. Drugi deo posla koji je rađen od ulice Augusta Cesarca pa nadalje i od Sremske pa nadalje je rađen sa novim cevima, koje nisu upitnog kvaliteta i koje su dobre. Problem je ostao predmet razgovora i spora između izvođača radova i Vodovoda Grada Vukovara, kao naručioca. Od prvog dana Vodovod grada Vukovara je imao čvrst stav da te cevi moraju ići van i da se moraju menjati o trošku izvođača radova, što su potvrdile i Hrvatske vode kao nadzorni organ i investitor na ovom projektu. Tu je došlo do problematike jer su izvođači radova imali sve potrebne dokumente i sertifikate da su kupovali cevi koje su bile ispravne. Zatim su krenuli u pravnu bitku i osporavali ove odluke, međutim konačni zaključak je da izvođači moraju menjati cevi – rekao je načelnik Baćanović koji je istakao da se izvođači radova ograđuju.

– Izvođači radova su, koliko znam od direktora Tišova, tužili trgovinu u kojoj su kupovali cevi, a ta trgovina je, s druge strane, tužila uvoznika koji je cevi nabavio iz Bosne i Hercegovine, ali ono što je loše po nas je da će se to ponovo morati kopati i da će ponovo raditi priključke što će prouzrokovati produženje roka za završetak radova, koji je prvobitno bio 15. avgust ove godine. Taj rok je produžen na 15. novembar ove godine. Da li će to tako biti i kako će to izgledati, videćemo u narednom periodu – rekao je načelnik Baćanović.

S.M.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.