02/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Vandali uništili kućice za knjige na šetalištu uz Dunav u Borovu naselju

2 min read

Iz PRONI Centra izvestili su o vandalizmu koji je počinjen na šetalištu uz Dunav u Borovu naselju, gde su uništene kućice za knjige, ali i knjige koje je donirala Gradska biblioteka Vukovar, u sklopu volonterske akcije iz oktobra prošle godine.

Naime, PRONI Centar za socijalno podučavanje je uz dopuštenje Grada Vukovara te u saradnji s Gradskom bibliotekom Vukovar i firmom “Komunalac”, još u oktobru prošle godine organizovao volontersku akciju, u sklopu koje su uređene javne površine te postavljene ručno izrađene kućice za knjige.

Ovih dana na toj lokaciji primećeno je oštećenje na jednoj od kućica, pa je u ponedeljak o trošku PRONI Centra kućica za knjige popravljena. Juče su primećena nova, ovog puta teška oštećenja na obe postavljene kućice, koje su gotovo u potpunosti uništene, kao i donirane knjige.

– U tom smislu „uništena“ je i socijalna usluga koja je građanima bila na raspolaganju. Kako bi i dalje omogućili dostupnost ove usluge, PRONI Centar će ponovo uložiti resurse u popravak i postavljanje kućica – navodi se u saopštenju iz ove organizacije civilnog društva.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.