24/02/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Borovski penzioneri održali izbornu skupštinu, predsednica ostaje Milica Popadić

4 min read

Na skupštini Udruženja penzionera Borovo za predsednicu je ponovo izabrana Milica Popadić, koja je na čelu ove organizacije od 1998. godine. Ovo je njen peti mandat. Zahvalila se članovima skupštine, Upravnog odbora i Opštini Borovo koja sufinansira rad udruženja.

Nakon proslave Nove godine po julijanskom kalendaru i Međunarodnog dana žena, u toku su pripreme za predstojeće obeležavanje 13. aprila, godišnjice oslobođenja Borova u Drugom svetskom ratu, koju borovski penzioneri proslavljaju kao Dan Udruženja.

– Ove godine proslavićemo 40 godina postojanja i rada našeg udruženja, zajedno s borovskim antifašistima, penzionerima i gostima iz Hrvatske i zemalja regiona. U toku godine biće obeleženi i drugi značajni datumi, poput praznika rada i starijih osoba. U planu je i odlazak u banje i na more, nabavka ogrevnog drveta i jabuka, obilazak starijih i nemoćnih članova, učešće u humanitarnim akcijama i druge aktivnosti, kojima nastojimo unaprediti položaj borovskih penzionera – rekla je u izjavi za Radio Borovo Milica Popadić.

Za potpredsednika Udruženja penzionera Borovo ponovo je izabran Slobodan Mađarević, a za sekretarku Jelka Dimitrijević. Pored predsednice, zamenika i sekretarke, članovi Upravnog odbora u naredne četiri godine biće Milisav Cvijanović, Jovica Lazić, Slobodanka Ergić i Zora Budić. Za predsednika Nadzornog odbora izabran je Premil Lazić, dok su članovi Anđelka Nikolić i Anđelka Tuthorn.

Dosadašnja, dugogodišnja članica Upravnog odbora Julka Nedić proglašena je za počasnog člana.

– Članica Upravnog odbora bila sam 26 godina i sama sam odlučila da se povučem. Želim da vas sve pozdravim i poželim uspeh u daljem radu – rekla je Nedićeva.

Rad skupštine pozdravili su načelnik Opštine Borovo Zoran Baćanović, predsednik Zajedničkog veća opština Dejan Drakulić i zamenik vukovarsko-sremskog župana Srđan Jeremić, koji su pohvalili timski rad, dobru organizaciju i aktivizam borovskih penzionera.

Načelnik Zoran Baćanović podsetio je da u Borovu prema podacima iz 2022. godine živi nešto više od 1300 penzionera. Njih oko 40 odsto sa svojim primanjima ne može pokriti ni osnovne životne potrebe. Nakon isplate božićnica iz opštinskog budžeta, koje se isplaćuju unazad dve godine, najavio je još jedan iskorak, a to je isplata energetskog dodatka. Isplata će, kako je najavio, biti oko Uskrsa.

– Energetski dodatak dobiće penzioneri s najmanjim primanjima, kako bi taj novac mogli preusmeriti na plaćanje računa za električnu energiju i plin, za nabavku ogrevnog drveta ili neku drugu potrebu – rekao je načelnik Baćanović.

Udruženje penzionera Borovo u 2022. godini imalo je 165 članova s plaćenom članarinom. Na skupštini su usvojeni izveštaji o radu i finansijski izveštaj za prošlu godinu te plan i program rada i finansijski plan za ovu godinu, u planiranom iznosu od 7.570 evra, od čega je 6.610 evra dotacija iz opštinskog budžeta, što je u odnosu na prošlu godinu povećanje za 20 odsto.

D.Z.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.