18/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Marina Grozdanić iz Borova, pobednica 2. Dečjeg mikrofona

5 min read

U konkurenciji osam takmičarki na 2. Dečjem mikrofonu, koji smo organizovali sinoć u velikoj sali Kulturnog centra Borovo, povodom 32 godine postojanja i rada Radio Borova, pobedila je 13-godišnja Marina Grozdanić iz Borova s pesmom “Oro” Jelene Tomašević.

– Želim da se zahvalim prvenstveno svojoj mami, koja mi je bila velika podrška. Osećaj je predivan. Završila sam sedmi razred OŠ Borovo, na jesen ću u osmi razred, a u budućnosti planiram da se bavim pevanjem i učestvujem u muzičkim takmičenjima – rekla nam je Marina, koja je za svoju interpretaciju od žirija dobila 36 bodova, a od Radio Borova novčanu nagradu od 100 evra.

Drugo mesto pripalo je devetogodišnjoj Nataliji Cvetojević iz Vukovara za pesmu “Ni mala, ni velika” koja je dobila 27 bodova, a treće njenoj vršnjakinji Gloriji Vasiljević iz Novog Sada za pesmu “Na slovo, na slovo”, koja je od žirija dobila 26 bodova. Nagrađene su i novčanim nagradama u iznosu od 80 i 60 evra.

– Već dve godine pevam u Dečjem horu “Javorčići” iz Vukovara, takmičila sam se i prošle godine. Prezadovoljna sam osvojenim drugim mestom, a novčanu nagradu iskoristiću da počastim mamu – otkriva simpatična Natalija.

I Glorija je zadovoljna osvojenim trećim mestom, a na ovoj manifestaciji učestvovala je po prvi put.

– Dolazim preko leta često kod bake u Borovo. Prošle godine sam bila na moru, pa nisam mogla da učestvujem, iako sam želela. Nadam se da ću pevati i iduće godine – kaže Glorija.

Pored tri prvoplasirane takmičarke, u takmičarskom delu programa učestvovale su i Milica Živković, Lana Radojčić i Milica Bogdanović iz Vukovara, Srđana Šakić i Helena Vuksanović iz Borova. Svim takmičarima čestitala je presednica žirija Radmila Latas, direktorica Dečjeg vrtića “Zlatokosa” i predsednica SKD “Prosvjeta” pododbora Borovo.

– Draga deco, čestitam vam na hrabrosti i talentu koji imate. To je neosporno. Budite uporni i nastavite da razvijate taj svoj talenat – poručila je, uz ostalo, predsednica žirija.

Program je otvorila prošlogodišnja pobednica 1. Dečjeg mikrofona Ana Ajduković iz Vukovara, koja je ove godine uz direktoricu borovskog vrtića Radmilu Latas i učitelja Dragana Rakazovića bila u žiriju. U proteklih godinu dana osvojila je prva mesta na međunarodnim muzičkim festivalima za decu u Novom Sadu i Banja Luci, a učestvuje i u takmičenju Pinkove zvezdice.

– Bilo mi je lepše prošle godine, jer sam se takmičila, ali mi je ove godine bilo zanimljivo i teško da odlučim ko će biti ovogodišnja pobednica – priznaje ova 12-godišnjakinja raskošnog glasa i odlična učenica.

U revijalnom delu programa uz Anu Ajduković predstavili su se Glorija Vasiljević na flauti, dečji horovi “Javorčići” iz Vukovara i “Sanjalice” iz Borova, koje vode Aleksandra Krtinić i Katarina Lukić te Plesna grupa “Venera” iz Vukovara, koju vodi Jovanka Nekić Čučković.

Čestitke takmičarima i organizatorima uputili su opštinski načelnik Zoran Baćanović i direktor Osnovne škole Borovo Tihomir Jakovljević.

– Večeras sam uživao s ovom publikom, koja je s velikim oduševljenjem ispratila nastup svakog mladog takmičara, ove dece. Zaista je bilo veselo i lepo. Čestitam pobednicima. Nadam se da će ova vaša lepa manifestacija zaživeti i u narednim godinama – istakao je načelnik Baćanović.

– Oduševljen sam kvalitetom takmičara, koji su uzrasta od 8 do 13 godina, što je velika razlika, ali su svi pokazali izuzetan talenat. Mislim da će idućih godina ova manifestacija biti još bolja. Čestitam i na izvrsnoj organizaciji, posećenosti manifestacije, predivnoj atmosferi. Mislim da su svi prezadovoljni – zaključio je Jakovljević.

Dodaćemo i da je program 2. Dečjeg mikrofona, kojem je prisustvovalo više od 200 posetilaca, vodila Slađana Kokotović, učenica Osnovne škole Borovo

D.Z.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.