01/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Novi termini aviotretiranja komaraca na području opština Borovo i Trpinja

2 min read

Najavljeno tretiranje komaraca iz vazduha u Borovu koje je bilo zakazano za jutros nije obavljeno zbog kvara na avionu. Veterinarska stanica Vukovar obavestila je o novom terminu. Aviotretman na području opštine Borovo biće proveden u subotu, 29.avgusta ujutro, od 5 i 30 do 6 časova i 30 minuta. Zaprašivanje komaraca sa zemlje biće obavljeno u ranije najavljenom terminu, sutra uveče od 19,30 do 21 čas i 30 minuta.

Iz istog razloga pomeren je i termin aviotretiranja komaraca na području opštine Trpinja koji će u naseljima Trpinja, Vera, Bobota, Ludvinci, Ćelije, Pačetin i Bršadin biti proveden takođe u subotu, 29.avgusta od 5:30 do 06:30 časova.

Koristiće se insekticidi odobreni od Ministarstva zdravlja RH i uz preporuku Svetske zdravstvene organizacije za primenu u naseljenim mestima, koji su bez štetenih efekata na zdravlje ljudi i toplokrvnih životinja.

Iz Veterinarske stanice Vukovar ipak mole građane koji imaju problema sa zdravljem da u vreme akcije ne izlaze kuća i da zatvore prozore.
Ukoliko vremenske prilike ne dozvole tretiranje, akcija će se obaviti sledećeg dana, odnosno kada to bude moguće. Za vreme tretiranja komaraca pčelari trebaju skloniti košnice.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.