02/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Besplatna letovanja za vukovarsku decu

2 min read

Grad Vukovar i ove godine organizuje besplatno letovanje za decu vukovarskih škola od završenog petog do završenog osmog razreda osnovnih škola s područja grada Vukovara.

Kako bi postupak prijave bio što transparentniji, Grad Vukovar objaviće Javni poziv za letovanje dece na Velom Lošinju i na Čiovu za šta su definisani kriterijumi za decu koja su zainteresovana za letovanje.

Pre svega, prijave dece koja su već bila na letovanju u 2018. godini u organizaciji Grada Vukovara neće se uzeti u razmatranje.

Isto tako vrednovaće se socijalni status, ocene, vladanje dece te postignuti rezultati na školskim i vanškolskim takmičenjima.

Grad Vukovar osigurao je za ovu namenu preko 100 hiljada kuna u budžetu za 2018. godinu, izvestili su danas iz gradske uprave.

Zahvaljujući višegodišnjoj saradnji s Primorsko-goranskom županijom i Lečilištem Veli Lošinj na more će ove godine otići 141 dete i devet pratilaca u tri termina po 47 dece i to: od 7. do 14. jula, od 14. jula do 21 jula i od 21. jula do 28. jula.

Grad Vukovar je ove godine uspešno dogovorio besplatno letovanje s opštinom Dugopolje za 40 vukovarske dece u terminu od 7. do 14. jula 2018. godine na Čiovu.

Više na stranici www.vukovar.hr.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.