05/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Aktiv žena SDSS-a opštinske organizacije Borovo posetio Šid

3 min read

Aktiv žena SDSS-a opštinske organizacije Borovo juče je organizovao odlazak na pozorišnu predstavu – monodramu “Šta me snađe” koju je u punoj sali Kulturno-obrazovnog centra u Šidu odigrala glumica Anđelka Prpić. Ova beogradska glumica proslavila se ulogama u srpskim serijama “Andrija i Anđelka” i “Žene sa Dedinja”, a direktan kontakt sa publikom u pozorištu za nju je , kaže, jedno neprocenjivo iskustvo.

“Publika mi mnogo pomaže sa svojom energijom i razmenom emocija koja se dogodi. Postoje trenuci kojima se baš radujem, da im nešto kažem i vidim njihovu reakciju” , kaže ova 34-godišnja glumica.

U predstavi “Šta me snađe” šarmantna Anđelka glumi 12 različitih ženskih likova. Glavni lik je Jovanka Joka Jakovljević, bankarka stara 32 godine koja gradi karijeru onim što ima (pameti i znanja ponajmanje) u surovom korporativnom svetu. Sasvim slučajno se našla pred dilemom: čast i bračna vernost ili uspon u karijeri?

“Tema predstave je opštepoznata i vanvremenska, pitanje morala i kraćih i lakših puteva napredovanja. Najbitnije je da se publika nasmeje i posle predstave izađe opuštenija i rasterećenija nego što je ušla”, kaže Anđelka.

Za monodramu je najvažnija dobra komunikacija sa publikom i zadržavanje njihove pažnje, a transformacija u više likova pomaže joj u tome.

“U publici je uglavnom više žena, ali smatram da žene inače čine veći deo pozorišne publike. Bez obzira što je manje muškaraca, oni itekako učestvuju i imaju dobre reakcije na ovu predstavu”, zaključila je.

Prilikom posete Šidu žene iz Borova obišle su i muzej naivne umetnosi “Ilijanum” koji nosi naziv po šidskom slikaru–naivcu Iliji Bašičeviću Bosilju. Pored dela ovog svetski poznatog naivnog umetnika , u muzeju su izložena i dela naivnih umetnika iz zemlje i inostranstva.

S.V.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.