26/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Borovo: Održana tribina za privrednike i poljoprivrednike

2 min read

U Borovu je sinoć održana tribina za privrednike i poljoprivrednike, na kojoj je zainteresovane s mogućnostima povlačenja bespovratnih sredstava za projekte lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim nacionalnim manjinama upoznao Miloš Miodragović iz vukovarske Kancelarije Centra za razvoj i investicije Srpskog narodnog veća.

– Prisutne na tribini u Borovu upoznao sam s dva konkursa, Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva privrede, preduzetništva i obrta. Pozivam zainteresovane da dođu na tribine koje će biti održane u narednom periodu u opštinama Trpinja, Markušica, Negoslavci i Šodolovci, da se upoznaju s uslovima prijave na konkurs i apliciraju za sredstva – rekao je u izjavi za Radio Borovo Miloš Miodragović.

Zainteresovani za povlačenje bespovratnih sredstava za pomoć se mogu obratiti i u Zajedničko veće opština.

– Možemo pomoći pružanjem informacija o uslovima ovog konkursa, putem ispunjavanja prijavnih obrazaca i popratne dokumentacije – dodaje Miodragović.

Za projekte na područjima na kojima nacionalne manjine čine najmanje 5 odsto stanovništva obezbeđeno je ukupno 30 miliona kuna, u budžetima tri ministarstva.

– Na konkurs Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova jedinicama lokalne samouprave na raspolaganju je 15 miliona kuna, a rok za prijavu je 7.septembar. Rok za prijavu na konkurs Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva privrede, preduzetništva i obrta je 24. septembar – ističe Miodragović.

Iz Zajedničkog veća opština pozivaju i na tribine koje će biti održane u Sremskim Lazama i Negoslavcima. Tribina u Sremskim Lazama biće održana u 18 časova, u prostorijama Veća srpske nacionalne manjine, a u Negoslavcima u zgradi opštine s početkom u 19 časova.

D.Zečević

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.