30/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Dodelom bespovratnih sredstava Opština Negoslavci potiče privredni razvoj

2 min read

Opština Negoslavci objavila je 20. novembra Javni poziv za dodelu finansijskih sredstava iz budžeta Opštine Negoslavci za poticanje privrednog razvoja u 2020. godini.

Javni poziv je objavljen radi dodele bespovratnih sredstava iz opštinskog budžeta pravnim i fizičkim osobama (obrtima) koje obavljaju registrovanu poslovnu delatnost sa sedištem na području te opštine.

Reč je o četiri mere, za koje su obezbeđena finansijska sredstva potpore u ovoj godini. To su Potpore za zapošljavanje, odnosno očuvanje radnih mesta i zapošljavanje, u iznosu od 1.500 kuna mesečno, odnosno 18 hiljada kuna godišnje, zatim Potpore za osnivanje preduzeća i obrta u iznosu od 3 hiljade kuna jednokratno, Potpore za izgradnju i rekonstrukciju te opremanje poslovnih objekata ili nabavku opreme za rad i proizvodnju, u iznosu od najviše 15 hiljada kuna godišnje te Potpore za kupovinu teretnih, dostavnih i drugih radnih vozila u iznosu od najviše 25 hiljada kuna.

Zahtev za mere potpore objavljen je na web stranici Opštine Negoslavci www.opcina-negoslavci.hr, a može se preuzeti i u Jedinstvenom Upravnom odeljenju Opštine Negoslavci.

Rok za podnošenje prijava je zaključno s 15. decembrom ove godine, odnosno do utroška sredstava.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.