28/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

U Vukovaru stambeno zbrinuto 11 porodica

3 min read

U Vukovaru je danas upriličena svečanost uručenja ključeva i ugovora o najmu korisnicima koji su stambeno zbrinuti u višestambeni objekat na Sajmištu, izgrađen u okviru Nacionalnog programa stambenog zbrinjavanja osoba sa liste prvenstva grada Vukovara i deficitarnih kadrova na području grada.

Svečanosti je prisustvovao i državni sekretar Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar.

– Ovo je važan trenutak jer dodeljujemo ključeve za zgradu koja je novoizgrađena za stambeno zbrinjavanje, a ne obnovljena. Time okrećemo jednu novu priču budućnosti grada Vukovara kroz stambeno zbrinjavanje. Danas dodeljujemo 11 ključeva za 11 porodica. Ovde se zbrinjavaju osobe sa liste prvenstva grada Vukovara, mlade porodice i po prvi put na području grada stambeno su zbrinuti i kadrovi, doktori, medicinske sestre i profesori – rekao je Mažar.

Ukupna vrednost izgradnje objekta je 8 miliona i 840 hiljada kuna. Objekat obuhvata 1018 kvadrata stambenog prostora, a sadrži 21 stambenu jedinicu koje su površine od 35 do 68 kvadrata.

Među korisnicima koji su stambeno zbrinuti ovim putem je i Jelena Miškić, direktorica Gradske knjižnice Vukovar.

– Ovo će biti najbolji Božić koji smo ja i moja kćer mogle dočekati, jer smo konačno stambeno zbrinute – rekla je Miškić.

Stan površine 63 kvadrata dobila je peteročlana porodica Sandre Gašparić iz Vukovara, koja na stambeno zbrinjavanje čeka od 2011. godine.


– Bili smo podstanari, tako da nam je ovaj način stambenog zbrinjavanja odlično došao jer se radi o najmu državnog stana uz simboličnu cenu. To će nam uveliko olakšati kućni budžet i sve ostalo – rekla je Sandra Gašparić.

U izgradnji je još jedan višestambeni objekat na istoj lokaciji, koji bi trebao da bude završen iduće godine.

Ove godine na području grada Vukovara je 1.114 zahteva za stambeno zbrinjavanje, što predstavlja 38 odsto od ukupno podnetih zahteva u RH.

– Očekujemo da ćemo ove godine zbrinuti ukupno 188 porodica kroz sve modele stambenog zbrinjavanja na području grada Vukovara – rekao je Mažar.

S.Velebit

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.