15/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Borovski vatrogasci organizovali sedmu akciju dobrovoljnog davanja krvi, prikupljeno 28 doza

3 min read

Borovski vatrogasci organizovali su u subotu još jednu akciju dobrovoljnog davanja krvi “Budi human, daruj krv, spasi život!”, koja je u prostorijama društva, u Vatrogasnom domu u Borovu, održana od 13 do 15 časova.

Akciji se odazvalo 33-je meštana, a krv je dalo njih 28. Prvi put u životu krv je dala studentkinja Katarina Lukić, dok je Tihomir Jakovljević učestvovao i u dosadašnjim akcijama.

– Danas sam postala dobrovoljni davalac krvi. O tome razmišljam proteklih godina, a nakon što sam se bolje informisala odlučila sam se odazvati akciji. Osećaj je dobar jer pomažemo drugima, a i organizacija je odlična. Nakon davanja krvi dobili smo sendvič i čokoladicu – priča ova studentinja.

Direktor OŠ Borovo Tihomir Jakovljević dobrovoljni davalac krvi postao je 1980-ih godina, a u ovoj akciji borovskih vatrogasaca učestvovao je nekoliko puta.

– Znamo da tokom leta rastu potrebe za krvlju, tako da sam se odlučio odazvati, budući da krv spašava živote. Ovakve akcije treba potencirati i prenositi na mlađe generacije – podvlači Jakovljević.

Prema rečima potpredsednika Dobrovoljnog vatrogasnog društva Borovo Aleksandra Mladenovića, rekorder je 67-godišnji Dragomir Vranić iz Borova, koji je krv dao 52 puta.

– Ovo je naša sedma akcija, a prva je održana 2022. godine. Zadovoljan sam odazivom i zahvaljujem svim dobrovoljnim davaocima krvi. Današnjoj akciji odazvali su se uglavnom ljudi iz Borova, s obzirom da je pre naše akcije dobrovoljno davanje krvi održano i u Vukovaru. Sledeća akcija u Borovu u planu je krajem oktobra, o čemu će potencijalni davaoci biti informisani pravovremeno putem vašeg radija – rekao je Mladenović.

Akcija “Budi human, daruj krv, spasi život!” organizovana je u saradnji sa Zavodom za tranfuzijsku medicinu KBC-a Osijek, pod pokroviteljstvom Opštine Borovo i GD CK Vukovar. Medijski sponzor je Radio Borovo.

D.Z.

Foto: DVD Borovo

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link