18/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Šest medalja Dečjem vrtiću “Zlatokosa” iz Borova na Olimpijskom festivalu dečjih vrtića u Vinkovcima

3 min read

Dečji vrtić”Zlatokosa” iz Borova sa svojim mališanima već godinama učestvuje na Olimpijskom festivalu dečjih vrtića koji se, u organizaciji Hrvatskog olimpijskog odbora i Saveza sportova Vukovarsko-sremske županije, održava u Vinkovcima. Na ovogodišnjoj manifestaciji koja je održana 14.maja, učestvovao je rekordan broj dece, gotovo 700 mališana predškolskog uzrasta iz 24 vrtića. Takmičenje je organizovano u pet disciplina, posebno za devojčice, a posebno za dečake.

– Naš vrtić činila je ekipa od 40 dece i takmičili su se u svim disciplinama, trčanje na 50 metara, štafetno trčanje 4×25 m, skok u dalj, bacanje loptice, fudbal. Deca su sa svojim vaspitačima veoma često boravila na velikom stadionu u Borovu kako bi vežbali trčanje i štafetno trčanje budući da na dvorištu vrtića za to nemaju prostor. Za njih ovakav događaj predstavlja veliko uzbuđenje, a za vaspitače veliku odgovornost zbog čega je u pratnji bilo i desetak roditelja na čemu im se zahvaljujemo. Tako je za svaku disciplinu bilo po dvoje odraslih u pratnji što osigurava veću sigurnost za decu – kaže direktorica vrtića Radmila Latas.

Predškolci iz Dečjeg vrtića “Zlatokosa” osvojili su čak šest medalja. Prvo mesto osvojili su dečaci u trčanju na 50 metara, dok su devojčice u istoj disciplini osvojile treće mesto. U štafetnom trčanju su se i devojčice i dečaci okitili srebrnim medaljama za osvojeno drugo mesto. Dečaci su još osvojili i bronzane medalje u bacanju loptice i skoku u dalj. Odličan rezultat, iako bez medalja, postignut je i u fudbalu gde su se devojčice plasirale na peto, a dečaci na deveto mesto. Bio je ovo izuzetno uspešan dan za predškolce iz Zlatokose kojima čestitamo na postignutim rezultatima.

Ovogodišnji Olimpijski festival dečjih vrtića u Vinkovcima bio je dvadeseti, jubilarni.

Izvor: DV Zlatokosa Borovo

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.