18/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

U Borovu četvrt veka deluje Šahovski klub “Sloga”

2 min read

Šahovski klub “Sloga” Borovo sinoć je povodom 25. godina postojanja i delovanja, održao svečanu skupštinu. Ovaj klub nastao je 1999. godine u prostoru stare škole, a iste godine je i registrovan u Hrvatskom šahovskom savezu. Osnivači su bili entuzijasti Borova koji su voleli šah, dok je prvi predsednik bio Slobodan Landup. Nakon pozdravnog govora, predsednik Kluba Lazo Bosić prisutne je podsetio na uspešan rad tokom ovih godina i šahiste koji su obeležili delovanje kluba.

– Posle velikog uspeha osvajanja trećeg mesta na državnom prvenstvu 2005. godine klub napušta prvoligašku konkurenciju te se od 2006. takmiči u trećoj šahovksoj ligi, grupi istok A, rekao je predsednik Kluba koji je zadovoljan radom, međutim izazov im je što se klubu ne priključuju deca.

Registrovani članovi Šahovskg kluba “Sloga” uzeli su učešća u brojnim turnirima koji se organizuju na našem području.

Ovom prilikom članovima kluba su dodeljene zahvalnice dok je plaketa pripala vukovarsko-sremskom dožupanu Srđanu Jeremiću. Povelja za doprinos u radu i delovanju kluba kroz sve ove godine dodeljena je načelniku opštine Borovo Zoranu Baćanovići i bivšem načelniku Radi Bosiću kao jedom od osnivača kluba.

Pored brojnih članova kluba, u njemu trenutno deluje deset registovanih kvalitetnih igrača.

Više o radu i delovanju ovog kluba poslušajte u emisiji Lokalno koju emitujemo u utorak, 14. maja od 12 časova i 10 minuta.

S.M.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.