18/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Borovo: Godina uređenja dečjih igrališta i izgradnje parkirališta

6 min read

Opštinsko veće Opštine Borovo usvojilo je na sinoćnjoj sednici izmene i dopune budžeta za ovu godinu. Razlog tome je povećanje nekoliko stavki u programima građenja i održavanja komunalne infrastrukture u mestu kao što su dečja igrališta i parkirališta te nerazvrstane ceste. Ova godina je od samog početka bila izdašna i intenzivna po pitanju projektnih predloga u području komunalne infrastrukture, istakao je načelnik Opštine Borovo Zoran Baćanović.

– Dobili smo značajna finansijska sredstva od resornih ministarstava i drugih izvora finansiranja, uključujući i INTEREG -međunarodnu prekograničnu saradnju gde smo bili uspešni. Možemo reći da je ovo možda i najuspešnijih četiri ili pet meseci u delovanju Opštine Borovo. To nas raduje i to nam nameće obavezu da ovakve stvari u smislu preslagivanja opštinskog budžeta i odnosno onih pozicija koje zahtevaju provođenje tih projektnih predloga složimo i stavimo na svoje mesto – rekao je Baćanović u izjavi za Radio Borovo.

Planirana je sanacija dečjih igrališta u Bulićevoj, Vinogradskoj, Gajićevoj, ulici Đure Jakšića na Crepuljama i u Ozrenskoj ulici na Savulji gde se gradi i košarkaško igralište, igralište za mali fudbal i cikloodmorište.

– Mislim da će ovi radovi na sanacijama dečjih igrališta i izrade projektne dokumentacije za parkirališta na području opštine Borovo biti dobra stvar, da ćemo na taj način ulepšati naše Borovo i omogućiti sigurniji i bezbedniji boravak dece na tim igralištima ujedno i roditelja, a takođe i saobraćajne površine koje su opterećene parkiranjem vozila na nedozvoljen, nedopušten i nebezbedan način izgradnjom parkirališta ćemo postići da se to događa u manjoj meri, a sama slika Borova će se u smislu komunalne izgrađenosti ili infrastrukture upotpuniti i na taj način ćemo imati i funkcionalnije i lepše Borovo – istakao je načelnik.

Za parkirališta su odabrane tri lokacije, a sredstvima predviđenima u ovogodišnjem budžetu izradiće se projektna dokumentacija i geodetska podloga. Jedno od parkirališta biće u Glavnoj ulici od kućnog broja 4 do 12.

– Budući da će ovaj potez ispred same zgrade opštine biti pretvoren u pešačku ili šetališnu zonu te se mora otvoriti još dosta mesta za pristup ljudima koji dolaze u ambulantu, koji dolaze u poštu, u samu opštinu ili tu negde u centar mesta, da imaju dobro i adekvatno parking mesto. Takođe, predviđen je parking u ulici Branka Radičevića kod mesnice Bođirković gde je vlasnik te mesnice izgradio svojim sredstvima jedan deo parkinga, potreba je za još parking mesta na tom potezu te će Opština Borovo urediti i taj deo svoje komunalne infrastrukture. Takođe se projektuje i izgradnja parking mesta kod Etno kuće koja će u ovoj godini sa svim onim investicijama koje su došle prvenstveno kroz kapitalne donacije Srpskog narodnog veća biti uređena i puštena u rad – rekao je načelnik opštine Borovo.

Do kraja ovog meseca u Borovu će biti održane dve svečanosti. Prva je Dan opštine i Dan Osnovne škole Borovo koji se slave 22 .maja. Tom prilikom na svečanoj sednici Opštinskog veća Opštine Borovo biće dodeljene nagrade i priznanja zaslužnim pojedincima.

Opštinsko veće je usvojilo predloge da se Povelja za izuzetan doprinos u razvoju kulture, sporta i ekonomskog napretka dodeli Dušku Drobiću, a priznanja Emini Kondić za postignute sportske rezultate u dizanju tegova i Teodori Bojić, učenici generacije 2023.godine Osnovne škole Borovo. Mladim dobitnicama priznanja biće uručene i novčane nagrade u iznosu od po 200 evra.

Druga svečanost u Borovu biće obeležavanje Dana Zajedničkog veća opština, 23.maja. Ova institucija srpske zajednice je uvela praksu da svake godine u drugom mestu održi svoju svečanu sednicu, podsetio je načelnik Opštine Borovo Zoran Baćanović.

– Kao prateći element ili sadržaj obeležavanja dana Zajedničkog veća opština biće upriličen koncert grupe Kerber u Borovu na letnjoj pozornici što je takođe u organizaciji ZVO-a. Stoga im možemo uputiti zahvalnicu što su rešili da tako nešto naprave u Borovu. Siguran sam da će to okupiti veći broj ljudi koji imaju priliku tog dana potpuno besplatno da se zabave na ovom koncertu, da dođu, da se lepo provedu i uživaju i u dobroj muzici i u dobrom društvu – rekao je načelnik Baćanović.

D.B.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.