18/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Potpisan ugovor o sufinansiranju izgradnje pomoćnog fudbalskog terena na Savulji

2 min read

Načelnik Opštine Borovo Zoran Baćanović potpisao je danas u Zagrebu s ministarkom turizma i sporta Nikolinom Brnjac ugovor o sufinansiranju izgradnje pomoćnog terena na Sportskim terenima “Ozren” na Savulji u Borovu, za potrebe Fudbalskog kluba “Sloga”. Ugovor je vredan 45 hiljada evra.
 
– Igralište za mali fudbal imaće površinu od 1.458 kvadratnih metara. Dimenzije igrališta pod veštačkom travom su 54×27 metara, dok sama dimenzija igrališta za mali fudbal iznosi 50×25 metara. U sklopu projekta biće izvedeni radovi na povećanju površine postojećeg fudbalskog igrališta, postavljanja podloge od veštačke trave, opremanja igrališta opremom, golovima i zaštitnom ogradom te rekonstrukcije rasvete igrališta za mali fudbal – rekao je nedavno u izjavi za naš radio Miloš Maksimović iz Projekt centra Borova.
 
Ukupna vrednost projekta iznosi 160.000 evra.
 
Projekat “Unapređenje sadržaja na Sportskim terenima Ozren” sufinansira Ministarstvo turizma i sporta iznosom od 45.000 evra, dok će se ostatak vrednosti projekta finansirati sredstvima iz budžeta Opštine Borovo – dodaje Maksimović.
 
Planirani rok za realizaciju projekta je 10 meseci.

Foto: facebook Opštine Borovo

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.