18/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

I Udruženju “Treća životna dob” iz Trpinje odobren projekat “Zaželi”

2 min read

Predsednica Udruženja “Treća životna dob” Biljana Todorčić 22. aprila potpisala je sa Ministarstvom rada, penzionog sistema, porodice i socijalne politike i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za projekte koji se finansiraju iz Evropskog socijalnog fonda plus u sklopu Programa “Efikasni ljudski potencijali 2021.- 2027.”, Zaželi – prevencija institucionalizacije.

Bespovratna sredstva za finansiranje projekta „ZAŽELI bolji život u trećoj životnoj dobi“ čija je vrednost 675.000,00 € osigurana su iz Evropskog socijalnog fonda plus (85%) i Državnog budžeta Republike Hrvatske (15%).

Udruženje „Treća životna dob“ i partner Srpsko narodno veće provodiće projekt u trajanju od 33 meseca, dok će usluga potpore i podrške za minimalno 90 učesnika projekta biti pružana tokom 30 meseci trajanja projekta. U tu svrhu biće zapsoleno15 osoba s područja opštine Trpinja. Svaka zaposlena osoba kroz projekat će obilaziti najmanje šest korisnika, a dve osobe radiće na upravljanju projektom.

Javni poziv za iskaz interesa kojim će se potencijalni korisnici (osobe starije od 65 godina i osobe s invaliditetom od 18 i više godina) moći informisati o mogućnosti uključivanja u projektne aktivnosti, Udruženje će objaviti putem lokalne radijske stanice te podelom letaka koji će biti distribuirsani na javnim mestima na području opštine Trpinja koja su od posebnog značaja za ciljne grupe poput ambulante, apoteke, prostora udruženja i na internet stranici Udruženja “Treća životna dob”, navedeno je u saopštenju Udruženja.

Izvor: Udruženje “Treća života dob”

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.