18/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

U SDSS-u zadovoljni izbornim rezultatima

3 min read

Srpsku zajednicu i naredne četiri godine u Hrvatskom saboru predstavljaće Samostalna demokratska srpska stranka, koja je na izbore izašla u 12. izbornoj jedinici, u kojoj svoje predstavnike biraju pripadnici nacionalnih manjina.
 
Predsednik stranke Milorad Pupovac osvojio je 11.699 glasova. Za Anju Šimpragu glasalo je 10.867 birača, a Dragana Jeckov osvojila je 10.386 glasova.
 
Potpredsednica stranke Dragana Jeckov zahvalila se u razgovoru za Radio Borovo sunarodnicima koji su izašli na parlamentarne izbore i svoj glas dali SDSS-u.
 
– SDSS je vrlo zadovoljan rezultatima izbora. Značajno smo podigli izlaznost i značajno podigli broj glasova koje su SDSS-ovi kandidati osvojili i to nas raduje. Uz veliku zahvalnost svima koji su izašli na birališta , a naročito onima koji su dali podršku SDSS-u, poručujem da mi nastavljamo našu borbu za ravnopravnost u Republici Hrvtaskoj, za ravnopravnost Srba u Republici Hrvatskoj i za slobodno društvo bez diskriminacije. S obzirom da su nam birači poručili koliko imaju poverenja u nas jer su nam dali tako značajan broj glasova, svojim radom ćemo nastojati da to poverenje i opravdamo – poručila je Dragana Jeckov. Osvrnula se i na moguće postizborne koalicije i poruke Domovinskog pokreta koji poručuje da ne želi s SDSS-om

– Mi ćemo, svakako, u narednim danima razgovarati i SDSS će izabrati najbolju poziciju za sebe. A to što nas neki žele ili ne žele, to je već odavno poznato, tako da me ne zabrinjava – kazala je Jeckov. Za saradnju sa HDZ-om u proteklom četverogodišnjem mandatu kaže da je bila zasnovana na međusobnom uvažavanju i poštovanju.

– Proteklim mandatom možemo biti zadovoljni jer smo napravili niz iskoraka koji su se itekako osetili u našim sredinama od infrastrukturne do socijalne i svake druge prirode. U narednim danima, verujem da ćemo se pozicionirati onako kako to SDSS zaslužuje. Prioriteti u narednom četverogodišnjem mandatu su ravnopravnost za pripadnike srpske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj, borba protiv diskriminacije, briga o demografskim procesima, infrastruktura u područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina i ono što je nama u SDSS-u posebno važno, a to je manjinsko obrazovanje – zaključila je Dragana Jeckov.

D.Zečević

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.