18/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Na Savulji do kraja godine i biciklističko odmorište

3 min read

Na Sportskim terenima “Ozren” na Savulji u Borovu biće izgrađeno odmorište za ciklo turiste. Projekat je finansijski podržalo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Evropske unije, saznajemo od Miloša Maksimovića iz Projekt centra Borovo.

– Opština Borovo dobila je finansijsku podršku Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Evropske unije u iznosu od 60.000 evra za projekat ciklo odmorišta na sportskim terenima “Ozren”. Na samom ciklo odmorištu će se nalaziti sanitarni čvorovi sa tuševima, nadstrešnice sa klupama i stolovima, foto naponska elektrana za napajanje uređaja na ciklo odmorištu, takođe i stalak i set alata za popravak bicikala te info tabla koja će služiti pružanju informacija turistima o samoj Opštini Borovo kao i o ponudi usluga i roba koje lokalni preduzetnici mogu njima pružiti – rekao nam je Maksimović.

Cilj projekta je razvoj turističke infrastrukture na području opštine Borovo koja se nalazi na međunarodnoj biciklističkoj ruti EuroVelo 6.

– Svedoci smo da viđamo dosta ciklo turista koji prolaze kroz Borovo te smo se iz tog razloga odlučili za ulaganje pomoću kojeg želimo privući barem deo tih turista, da posete Borovo i vide kakvu ponudu možemo da im pružimo . Ukupna vrednost projekta iznosi bezmalo 154.000 evra .Poslali smo projektnu aplikaciju i Ministarstvu turizma i sporta putem kojeg želimo ostvariti i dodatni izvor sufinansiranja u visini od 69.000 evra – kaže naš sagovornik.

Predviđeni rok za realizaciju projekta je devet meseci.

– Odluku o odabiru projekta od strane Ministarsta regionalnog razvoja i fondova Evropske unije smo dobili,međutim sad evo zbog izbora čekamo da se sastavi nova vlada te imenuje novi ministar, nakon čega sledi potpisivanje ugovora o finansiranju projekta . Nakon toga ćemo pokrenuti realizaciju projekta i postupak javne nabavke – zaključuje Makismović.

D.Zečević

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.