15/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Obeležavanje 79.godišnjice Proboja Sremskog fronta u petak, 12.aprila

2 min read

Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske i Zajednica udruženja antifašističkih boraca i antifašista Vukovarsko-sremske županije pozivaju na obeležavanje 79.godišnjice Proboja Sremskog fronta i oslobođenja Vukovara u Drugom svetskom ratu, koje će biti održano u petak, 12.aprila u Iloku i Vukovaru.

Program će početi u Iloku u 13 časova gde će nakon prijema kod gradonačelnice biti upriličeno odavanje počasti i polaganje venaca na spomenik borcima Crvene armije, zatim na spomenik borcima Sremskog fronta na pravoslavnom groblju i u Šarengradu.

Centralna manifestacija biće održana u Vukovaru u 15,30 časova ispred Spomen kosturnice u Gundulićevoj ulici, u parku kod vukovarske bolnice. Nakon polaganja venaca i kulturno-umetničkog programa, od 17 časova u prostoru Parohijskog doma u Županijskoj ulici 57, biće održana akademija “Antifašizam nasuprot fašizaciji društva”.

Program će biti održan pod visokim pokroviteljstvom Sabora Republike Hrvatske i pokroviteljstvom Grada Vukovara, Vukovarsko-sremske županije, Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske, Srpskog narodnog veća, Grada Iloka i Zajedničkog veća opština.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link