13/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Na predizbornom skupu SDSS-a u Vukovaru okupilo se oko dve stotine ljudi

3 min read

Sinoć je u Vukovaru održan predizborni skup SDSS-a, uoči predstojećih parlamentarnih izbora. Ova stranka na izbore izlazi samostalno u 12. izbornoj jedinici, u kojoj svoje zastupnike biraju pripadnici nacionalnih manjina. Kandidati za saborske zastupnike su predsednik stranke Milorad Pupovac i potpredsednice Dragana Jeckov i Anja Šimpraga. Na skupu u Srpskom domu u Vukovaru, kojem je prisustvovalo oko 200 članova i simpatizera SDSS-a, izborni program predstavili su kandidatkinja za saborsku zastupnicu Dragana Jeckov i njen zamenik Jugoslav Vesić.

– Večeras se okupio veliki broj naših članova i simpatizera, koji su došli da podrže našu manjinsku listu u 12. izbornoj jedinici. Podsetili smo na sve ono što smo dosad radili i govorili o našem izbornom programu, koji se odnosi na razvoj sredina u kojima žive Srbi, brigu o obrazovnoj i kulturnoj autonomiji i jačanje manjinskih institucija – rekla je u izjavi medijima nakon skupa Dragana Jeckov.

– Poruku smo večeras poslali iz Srpskog doma, koji je bio prepun. Okupio se veliki broj ljudi koji su došli da čuju šta SDSS radi. Mislim da je to najbolja poruka svima nama u ovoj kampanji i pređenim kilometrima. Ne sumnjamo u pobedu SDSS-a i dobijanje sva tri mandata. Cilj nam je da što više naših sunarodnika izađe na parlamentarne izbore 17. aprila, da zatraže roza listić, glasaju za kandidate SDSS-a i zaokruže brojeve 2, 4 i 5 – poručio je Jugoslav Vesić.

Predizborni skup u Vukovaru simbolično je organizovan uoči 27. godišnjice osnivanja Gradske organizacije SDSS-a Vukovar, podsetio je njen predsednik Srđan Kolar i pozvao sunarodnike da izađu na predstojeće izbore.

– Pre svega, moramo pokazati koliko nas ima, da nismo statistička greška, već narod koji ovde živi vekovima. Imamo stranku koja je 27 godina sa svojim narodom, a 9. aprila obeležavamo godišnjicu osnivanja Gradske organizacije SDSS-a Vukovar, kao prve organizacije u strukturi stranke. Ponosni smo na 27 godina rada i postojanja. Pozivamo sve Srbe da 17. aprila izađu na parlamentarne izbore i zaokruže kandidate SDSS-a, ljude koji znaju kako se treba boriti za srpsko pitanje – zaključio je Kolar.

Podršku kandidatima SDSS-a dao je i predsednik Zajedničkog veća opština Dejan Drakulić, koji je u svom obraćanju podsetio na rad ove manjinske institucije i značajna sredstva koja su putem kapitalnih donacija uložena u sredine gde žive Srbi.

D.Z.

Foto: SDSS

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.