22/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Opštini Borovo odobren projekat iz programa “Zaželi”, vredan 1,4 miliona evra

2 min read

Opštini Borovo odobren je projekat iz četvrte faze programa “Zaželi”, vredan nešto više od milion i 400 hiljada evra, koji će omogućiti zapošljavanje 30 osoba na poslovima pomoći u kući i brige za starije i nemoćne osobe, potvrdio nam je danas Miloš Maksimović iz Projekt centra Borovo, koji je i napisao projektni predlog.

– Danas smo dobili odluku o finansiranju projekta “Pomoć u kući za starije i nemoćne osobe – faza IV”, koji se finansira iz programa “Zaželi – prevencija institucionalizacije”, tako da uskoro planiramo početak provođenja projekta – rekao nam je Maksimović.

Projekat će trajati 36 meseci, dok će se usluge potpore i podrške za krajnje korisnike pružati tokom 32 meseca trajanja projekta. Biće zaposleno 30 osoba s područja Opštine Borovo. Svaka zaposlena osoba obilaziće najmanje šest korisnika. Pored spomenutih 30 osoba biće zaposlene i dve osobe koje će upravljati projektom, voditelj projekta i njegov asistent.

– Mi smo danas tek dobili odluku, što znači da predstoji potpisivanje ugovora o finansiranju projekta. Nakon toga započinju projektne aktivnosti. Upis krajnjih korisnika biće organizovan u prostorijama Opštine Borovo, o čemu ćemo javnost pravovremeno obavestiti – podvlači Maksimović.

Ukupna vrednost projekta je 1.440.000 evra i u potpunosti se finansira iz Evropskog socijalnog fonda plus, kroz Program “Efikasni ljudski potencijali 2021.-2027.”.

D.Z.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.