22/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Aktiv žena SDSS-a Borovo izabrao svoje rukovodstvo

4 min read

Aktiv žena SDSS-a Borovo večeras je u velikoj sali Kulturnog centra Borovo na Izbornoj skupštini izabrao svoje rukovodstvo. Skupštini je prisustvovalo 29 članica. Predsednica Aktiva Senka Zarić predstavila je Izveštaj o radu u proteklom periodu koji je jednoglasno usvojen.

U izboru rukovodstva Aktiva žena, odlučeno je da za predsednicu ponovo bude izabrana Senka Zarić, za potpredsednicu Radmila Latas, dok je za sekretarku izabrana Srđana Španović. U Izvršni odbor ušle su Dragana Bošnjak i Zorica Kovačević.

Dosadašnja, a ujedno i nova predsednica Aktiva žena zahvalila se na ukazanom poverenju te iznela da je u Planu i programu rada za sledeći period, između ostalog, promovisanje i javno zalaganje za veće uključivanje žena u političke procese.

– U Planu i programu je provođenje zakonski propisanih kvota na kandidacionim listama za Izbore, učestvovanje u izbornim procesima. U planu je i naš tradicionalni izložbeno-prodajni sajam za 8. Mart, Međunarodni dan žena sa sela, organizovanje putovanja za članove SDSS-a, obeležavanje pravoslavnih praznika. U planu imamo da obeležimo Ivanjdan, da pletemo vence, u saradnji sa našim sveštenikom Draganom Serdarom zatim tradicionalno obeležavanje Praznika rada, humanitarne akcije “Mali dar za veliki osmeh”, podela paketića tokom manifestacije “U susret Vaskrsu” i podela propagandnog materijala odnosno kalendara našim meštanima – predstavila je Plan i program predsednica Aktiva žena SDSS-a Senka Zarić.

Svim izabranima čestitke je uputio i obećao pomoć u radu načelnik opštine Borovo i predsednik Opštinske organizacije SDSS-a Borovo Zoran Baćanović.

– Ovaj Aktiv žena kao sastavni deo Opštinske organizacije SDSS-a je bitna karika našeg organizacionog i svakog drugog procesa budući da sve ono što ste čuli o participaciji žena iz Borova u svim našim udruženjima, institucijama, trgovačkim društvima nije zanemarivo. Možemo biti ponosni što se kao društvo možemo pohvaliti takvim brojem žena koje rukovode određenim funkcijama budući da, na žalost, nemamo primera u Hrvatskoj videti da su žene na rukovodećim mestima – rekao je ovom prilikom Baćanović čestitajući izabrnim članicama.

Kao i na skupštinama Mesnih odbora 1, 2 i 3 i na skupštini Aktiva žana SDSS-a prisutima se obratio dožupan Vukovarsko-sremske županije i član Opštinske organizacije SDSS-a Borovo Srđan Jeremić.

– Predsednica Aktiva žena SDSS-a je nabrojala aktivnosi i koje su se radile i koje su u planu za ovu godinu, to su tradicionalne aktivnosti koje inače borovski SDSS provodi što nije slučaj u nekim drugim opštinama, sredinama i gradovima. Zamrle su neke stranačke aktivnosti, za sve treba energije, entuzijazma i volje, mislim da smo mi dobar tim koji deluje ovde u Borovu, a Borovo je za SDSS jako važno. Čestitke damama za sve što rade u našem mestu. Za sve ono u čega su uključene, a uključene su u mnogo toga. Nastavimo tako zajedno, složno i jedinstveno jer ako tako radimo nema prepreke koju nećemo moći rešiti – rekao je u svom obraćanju dožupan Jeremić istaknuvši da je važno da 17. aprila izađemo na izbore.

S.M.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.