18/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Opštini Erdut odobrena sredstva za rekonstrukciju Dečjeg vrtića

2 min read

Središnji državni ured za demografiju i mlade sufinansiraće rekonsrukciju Dečjeg vrtića na području Opštine Erdut. Načelnik ove opštine, Jugoslav Vesić, potpisao je s pomenutim Uredom, Ugovor o sufinansiranju radova i usluga za “Projekat ulaganja u objekat dečjeg vrtića”, prema Programu podrške poboljšanju materijalnih uslova u dečjim vrtićima u 2024. godini. Za rekonsrukciju ovog vrtića izdvojeno je 29.879,99 €.

– Planiramo da u dvorištu Dečjeg vrtića u Dalju kompletno uredimo igralište, stavimo antistres podlogu, pristupne staze, u planu se da se kompletno igralište preuredi, da sva igrala budu prilagođena za najmalđe i da na taj način naši mališani imaju kvalitetno dvorište na kojem će se moći igrati. Do sad je igralište bilo opremljeno sa minimalnim uslovima koje je moralo da ispunjava. Ovim putem bi igralište uredili i podigli na viši nivo te napravili kvalitetno i lepo igralište za našu decu – rekao je u razgovoru za naš radio načelnik Opštine Erdut Jugoslav Vesić.

Preuređenjem rodne kuće Božidara Malsarića, Dečji vrtić u Opštini Erdut otvoren je 2011. godine, a program se odvija na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu. Rad je organizovan u nekoliko grupa od jaslićke do predškolske.

– Trinaest godina nakon otvorenja vrtića imamo i jasličku grupu. U daljskom vrtiću su nadograđeni dodatni kapaciteti, a u vrtiću u Bijelom Brdu otvorili smo i drugu grupu. U daljskom vrtiću rad je organizovan za 75 mališa, a u vrtiću u Bijelom Brdu za njih 45 – zaključio je Vesić.

S.M.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.