15/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

SDSS na parlamentarne izbore izlazi u 12. izbornoj jedinici, kandidati su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga

3 min read

Samostalna demokratska srpska stranka na parlamentarne izbore izlazi samostalno u 12. izbornoj jedinici, a kandidati za saborske zastupnike su predsednik SDSS-a Milorad Pupovac i potpredsednice stranke Dragana Jeckov i Anja Šimpraga, dok su zamenici kandidata Dejan Mihajlović, Jugoslav Vesić i Boris Milošević, odlučila je Glavna skupština SDSS-a na nedeljnoj sednici u Srpskom domu u Vukovaru.

– SDSS želi osnažiti svoje mandate i svoje predstavništvo u Saboru, učiniti ga snažnijim nego što je to bilo u proteklim godinama i mandatima. To će biti naš odgovor, kako i na koji način osnažiti i predstavljanje samih Srba u Hrvatskoj i kako odgovoriti onima koji to predstavljanje osporavaju – rekao je Milorad Pupovac.

Prioritet je razvoj sredina u kojima žive Srbi.

– Fokus će biti na razvoju sredina u kojima žive pripadnici srpske zajednice, a koje spadaju među najnerazvijenije u Hrvatskoj. Da radimo još dva ili tri mandata ne bi bilo dovoljno da učinimo te sredine pogodnim za dostojanstven život – kaže predsednik SDSS-a.

Jedan od programskih ciljeva je i jačanje manjinskih institucija, kako bi se realizovali programi važni za srpsku zajednicu, u sferi kulture, obrazovanja i medija, postigla stabilnost u njihovom radu i da dobiju status kakav zaslužuju, naveo je Pupovac.

Da bi se to postiglo potrebno je izgraditi društvo slobode i tolerancije.

– Jedino u slobodnom društvu i društvu tolerancije se mogu ostvarivati manjinska prava na valjan način. Na način u kojem će se sloboda i unapređenje prava pripadnika manjina, u ovom slučaju srpske manjine, percipirati kao sredstvo za povećanje ukupnih sloboda i tolerancije u Hrvatskoj. S tim ciljem smo spremni ući u savez sa svima koji to žele napraviti, nezavisno o tome da li su levi, desni ili centar jer nam to treba, mnogo više osećaja slobode i tolerancije, a što je moguće manje spremnosti na sukobe i sukobljavanja – poručio je predsednik SDSS-a, stranke koja na izbore 17. aprila ide sa sloganom “Hrvatska treba Srbe”.

D.Z.

Foto: SDSS/Aleksandar Čečavac

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link