17/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Mladi šahisti iz Trpinje nižu uspehe

2 min read

U organizaciji Vlade Republike Srbije u Beogradu je proteklog vikenda održan međunarodni turnir “Šahovski susreti budućih šampiona”. Na turniru je učestvovalo 100 takmičara iz 14 zemalja iz regiona, odnosno dijaspore, podeljenih u 5 grupa, igrajući rapid 10+5 u 7 kola. Na turniru je učestvovao i Šahovski klub “Trpinja”, koji je ostvario rezultate za pohvalu.

– Ovo je druga godina zaredom, kako se u Beogradu organizuje ovakav šahovski susret. Zadovoljstvo nam je bilo, pre svega, što smo imali priliku da učestvujemo na ovoj odlično organizovanoj manifestaciji, ali i zbog toga što je naša ekipa ostvarila rezultate za pohvalu. Svi naši šahisti su se odlično predstavili, dobili vredne poklone, a posebne pohvale i medalju za osvojeno treće mesto u svojoj kategoriji dobila je Anja Dokmanović. Ovom prilikom se zahvaljujemo Vladi Republike Srbije, kao i ministru Đorđu Milićeviću i operativnoj organizatorki turnira Mariji Lukić. U sklopu manifestacije upriličena je simultanka koji su igrali VM Ana Srebrenić i IM Toni Kiroski sa kojim je Anja Dokmanović uspela remizirati – kaže predsednik Kluba Nikola Maširević.

Po povratku sa turnira u Beogradu u nedelju, 24. marta u Županji odigrano je finale “Sportskih igara mladih” za Vukovarsko-sremsku županiju.

– Maša Popović je po drugi put zauzela prvo mesto. Ona će biti naš predstavnik na super finalu u Splitu – najavio je Maširević.

Izvor i foto: ŠK Trpinja

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.