18/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Izabrano rukovodstvo mesne organizacije SDSS-a Borovo 2

4 min read

U velikoj sali Kulturnog centra Borovo sinoć je održana izborna Skupština mesne organizacije SDSS-a Borovo 2, Opštinske organizacije Borovo. Skupštini je prisustvovalo 35 članova. Za predsednicu je izabrana Dragana Bošnjak, za potpredsednika Lazar Bosić, dok je za sekretarku izabrana Desa Jankov. U izvršni odbor izabrani su još Zorica Kovačević i Slavoljub Lazić.

Budući da je novoizabrana predsednica Dragana Bošnjak opravdala svoj izostanak, u njeno ime Plan i program rada za 2024. godinu predstavio je potpredsednik Lazo Bosić. Mesni odbor 2 SDSS-a planira podržati sve aktivnosti koje bude preduzimala Opštinska organizacija SDSS-a poput parlamentarnih i evropskih izbora.

– U Planu je podela paketa za stare i nemoćne osobe, podela kalendara za Novu godinu, proslava 8. Marta, proslava 1. maja te ostale aktivnosti koje budu u toku godine. U Planu i programu rada su i sve aktivnosti koje se odnose na: izgradnju sportskih objekata koji su u toku, uređenje dečjih igrališta, napraviti dečje igralište na Crepuljama, uređenje centra Borova, izgradnja Doma za stare, puštanje u rad kanalizacione mreže na kojoj se sada radi, sanacija cesta koje su oštećene prilikom izgradnje kanalizacije, saradnja i podrška svim udruženjima s područja naše opštine u realizaciji planiranih aktivnosti, pružanje pomoći u svakodnevnom životu starih i bolesnih osoba, pokušati dovesti manju firmu u Borovo koja bi zaposlila mlađe osobe kako bi se sprečilo iseljavanje mlađeg stanovništva – rekao je Bosić i istakao da je u planu podržati rad postojećih firmi u Borovu poput Poljoprivredne zadruge “Brestove međe”, sve OPG-ovce i Mesnicu “Bođirković” koja zapošljava mnogo meštana Borova.

Prisutnim članovima obratio se načelnik Opštine Borovo Zoran Baćanović.

– Mislim da ste večeras dobro birali i izabrali ljude koji su i do sada nosili neke političke i druge odluke na području Opštine Borovo kada se govori o radu Samostalne demokratske srpske stranke. Birali smo ljude mlađih godina koji su rešili da uzmu politički angažman i preuzmu deo odgovornosti za sredinu i mesto u kom žive, radeći zajedno sa svim ljudima koji u ovom mestu čine vlast u smislu kako bi mogli svim ljudima na području naše opštine omogućiti što bolje uslove za život – rekao je načelnik Baćanović.

– Borovo je među prvima krenulo u ovaj izborni proces, nakon što je stranka donela Odluku o raspisivanju redovnih unutarstranačkih izbora. Nakon što smo to odradili za prvu, danas smo završili i za drugu mesnu organizaciju. Sledeće nedelje sledi treća mesna organizacija i Aktiv žena u zadnjoj nedelji ovog meseca. Nako toga ćemo biti spremni da organizujemo skupštinu Opštinske organizacije SDSS-a Opštine Borovo. Ovo je za nas jako bitan proces. Ljudi koji su se okupili čine uzdanicu SDSS-a u mesnoj organizaciji Borovo 2, uz ljude koji iz opravdanih razlog nisu sa nama – zaključio je vukovarsko-sremski dožpan iz reda srpske zajednice Srđan Jeremić.

S.M.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.