18/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Objavljen Javni poziv za priznanja ZVO za 2024.

2 min read

Zajedničko veće opština objavilo je danas Javni poziv za podnošenje predloga priznanja ZVO za 2024. godinu.

Pozivaju građane, grupe od najmanje tri lica, pravna lica i članove skupštine ZVO da podnesu predloge za priznanja za 2024. godinu.

Plaketa ZVO je javno priznanje koje se dodeljuje za izuzetna ostvarenja postignuta na području delovanja ove institucije, a u korist promocije i sveukupnog jačanja srpske etničke zajednice. Dodeljuje se za izuzetna dostignuća u oblasti nauke, obrazovanja, kulture i sporta, društvenog razvoja i ekonomskog napretka.

Plaketa se može dodeliti za životno delo ili za izuzetan uspeh u određenoj delatnosti u periodu od osnivanja ZVO do danas, pojedincu ili pravnom licu koji žive ili deluju na području Hrvatske, Srbije i srpske dijaspore.

Povelja ZVO je javno priznanje koje se dodeljuje za doprinos u očuvanju i razvoju nacionalnog, kulturnog i duhovnog identiteta srpske etničke zajednice na prostoru delovanja ZVO. Biće dodeljena za poseban doprinos i razvoj u oblasti ekonomije – privrede, obrazovanja, kulture i sporta i za sveukupan društveni razvoj srpske etničke zajednice na prostoru delovanja ZVO. Može se dodeliti pojedincu ili pravnom licu koji žive i deluju u Hrvatskoj, Srbiji i srpskoj dijaspori.

Priznanja se dodeljuju se na svečanosti povodom Dana Zajedničkog veća opština Vukovar.

Predlozi treba da sadrže biografiju kandidata s detaljnim obrazloženjem zasluga i razloga zbog kojih se predlaže za priznanje. Rok za podnošenje prijava je do 5. aprila ove godine. Prijave se mogu poslati na mejl: ured@zvo.hr, dolaskom u ZVO ili poštanskim putem na adresu: Zajedničko veće opština Vukovar, Eugena Kvaternika 1, 32000 Vukovar s naznakom “Za dodelu priznanja ZVO”.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.