18/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Nakon 30 godina rada u ambulanti u Borovu sestra Slobodanka Utvić odlazi u penziju

3 min read

Medicinska sestra Slobodanka Utvić iz Dalja nakon 30 godina rada u ambulanti u Borovu, a 38 i po godina radnog staža, odlazi u zasluženu penziju. Prošlog četvrtka bio je njen poslednji radni dan u Borovu.

– Osećanja su pomešana. Srećna sam što odlazim u penziju. S druge strane, s kolegama iz borovske ambulante i ovim ljudima sam provela 30 godina, što će mi nedostajati. Mi smo kao porodica. Iako je bilo i teških trenutaka, kolektiv je dobar, svi su pozitivni i lepo smo se slagali. Zajedno prevazišli i najteže trenutke – priča Slobodanka, koja je kao medicinska sestra radila i u vukovarskoj bolnici i ambulanti u Dalju.

Najveći deo radnog veka provela je u Borovu. Ovdašnji ljudi su je, kako kaže, dobro prihvatili. Pacijenti u ordinaciji dr. Bogoljuba Bančića pamtiće je po profesionalnosti, ljubaznosti i osmehu.

– Drago mi je i ponosna sam što sam lepo prihvaćena. Žao mi je ako sam nekoga uvredila ili nisam bila ljubazna. U pojedinim situacijama, koje život nameće, čovek možda ne može biti onakav kakav bi želeo da bude. Ovo je oduvek bio težak i zahtevan posao. Poslednjih godina je mnogo administracije, što oduzima vreme za razgovor s pacijentom – podvlači naša sagovornica, koja će nakon godišnjeg odmora 15. aprila i zvanično u penziju.

– Imam mnogo planova. Prioritet je čuvanje unučića. Uključila sam se u kulturno-umetničko društvo, u folklornu sekciju, tako da planiram s njima igrati, putovati i družiti se. Imam i baštu. Volim cveće. Toj svojoj ljubavi nisam stigla da se posvetim zbog radnih obaveza, a sad ću imati vremena i da čitam, učim ….. Mislim da se neću dosađivati jer imam mnogo zanimacija – rekla je u razgovoru za emisiju “Ženski eter” Radio Borova mnogima omiljena medicinska sestra, a uskoro i aktivna penzionerka.

D.Z.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.