12/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Borovo: Dosad najveći odaziv dobrovoljnih davalaca krvi, odazvalo se 56 ljudi, krv dalo 45

3 min read

Prva ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi, u organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Borovo, zabeležila je dosad najveći odaziv. Akciji koja je održana od 10 do 13 časova, u Vatrogasnom domu u Borovu, odazvalo se 56-ero ljudi iz Borova i okoline, a krv je dalo 45. Ostali krv nisu mogli dati zbog povišenog krvnog pritiska i drugih zdravstvenih razloga.

Jasmina Tadić krv je dala prvi put, a Nikola Miščević treći put.

– Prvi put dajem krv. Došla sam s prijateljicom, u želji da i ja pomognem. I ubuduće, ako budem mogla, odazvaću se – obećala je Jasmina.

– Odazvao sam se ovoj akciji da pomognem ljudima jer krv je život. Ova inicijativa borovskih vatrogasaca, koji spašavaju ljude i imovinu je za svaku pohvalu – kaže Nikola.

Akciji se odazvao i borovski većnik Stojan Poznanović.

– Ovo je već četvrti ili peti put kako dajem krv, vođen željom da pomognem. Podržavam ovu akciju i uvek se rado odazivam – ističe Poznanović.

Ovo je šesta akcija dobrovoljnog davanja krvi “Budi human, daruj krv, spasi život!” u organizaciji borovskog DVD-a, ističe zamenik predsednika društva Aleksandar Mladenović.

– Prvu akciju održali smo u maju 2022. Od tada dobrovoljno davanje krvi organizujemo svaka četiri meseca jer među dobrovoljnim davaocima krvi kod nas prednjače žene, kojih je više

od 65 %. Prezadovoljni smo i nadam se da će i sledeća akcija biti uspešna. Ovo je prva akcija ove godine, sledeća će biti u junu, a poslednja za ovu godinu u oktobru. To je prema našem planu. Nadam se da ćemo taj plan i realizovati – podvlači Mladenović.

Zahvalio se svim dobrovoljnim davaocima koji su se odazvali, među kojima su i članovi borovskog DVD-a, Zavodu za transfuzijsku medicinu KBC-a Osijek i Gradskom društvu Crvenog krsta Vukovar, uz čiju je pomoć akcija organizovana i provedena, pokrovitelju Opštini Borovo i našoj medijskoj kući, kao medijskom sponzoru.

D.Z.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.