22/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

SKD Prosvjeta otvorila konkurs za 7.festival dečje ilustracije

2 min read

Centralna biblioteka Srpskog kulturnog društva ‘Prosvjeta” Zagreb poziva decu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta da učestvuju na 7. festivalu dečje ilustracije. Ovogodišnja tema je “Srpska narodna književnost” tako da učesnici mogu lustrirati omiljene likove ili scenu iz bilo kojeg dela srpske narodne književnosti.

-Cilj ove manifestacije je približiti srpsku književnost za decu najmlađim članovima naše zajednice i potaknuti ih na čitanje i kreativno izražavanje. Krajnji cilj Festivala je približiti deci kulturu i stvaralaštvo vlastitog naroda -poručuju iz Prosvjete.

Rok za slanje radova je 12. april 2024.godine. Stručni žiri će vrednovati kreativnost i originalnost radova podeljenih u devet starosnih kategorija, od predškolske do 8.razreda. Biblioteka će od najboljih radova prirediti izložbu u dvorani biblioteke, a najbolji iz svake kategorije će biti nagrađeni prigodnim nagradama.

Svaki rad mora na poleđini imati čitko ispisane podatke: ime i prezime, razred, naziv škole/predškolske ustanove, naziv dela na koju se ilustracija odnosi, adresu i kontakt telefon/e-mail mentora ili roditelja. Jedan učenik može poslati jedan rad. Radove mogu slati škole (mentori) i pojedinci (roditelji). Izbor tehnike rada je slobodan. Radovi moraju biti rađeni samostalno. Format papira treba biti u skladu s formatom mape za razred koji pohađa učenik. Pristigli radovi na konkurs se ne vraćaju.

Radove slati na adresu:

SKD Prosvjeta – Centralna biblioteka

Središnja knjižnica Srba u RH Preradovićeva 18/1, p.p. 9

10 106 Zagreb

Izabrani najbolji radovi u svakoj kategoriji će biti objavljeni na web stranici  biblioteke.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.