22/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Donatorima humanitarne akcije “Vatromraz” borovski vatrogasci uručili zahvalnice

3 min read

U Vatrogasnom domu u Borovu sinoć su uručene zahvalnice donatorima humanitarne akcije “Vatromraz”, koja je provedena 29. i 30. decembra prošle godine. Prikupljen je dosad najveći iznos novčanih sredstava za paketiće, koji su podeljeni deci predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta iz Borova, ističe predsednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Borovo Miroljub Mladenović.

– Krajem prošle godine podelili smo 430 paketića. Prikupili smo 6.100 evra, a troškovi akcije iznose 4.935 evra. Ostalo nam je još 1.165 evra i u dogovoru s našim donatorima razmotrićemo da li ćemo taj novac ostaviti za ovogodišnju akciju “Vatromraz” ili preusmeriti u neku drugu humanitarnu akciju, zajedno s njima. Kako oni odluče, tako će biti – rekao je Mladenović.

Uručeno je 70 zahvalnica fizičkim i pravnim osobama. Akciju su podržale borovske institucije, privrednici, poljoprivrednici, udruženja, članovi borovskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva Borovo i drugi građani.

– Svaka im čast! To su naši ljudi, meštani, sva naša udruženja. Imamo i podršku Opštine Borovo i vaše medijske kuće. Zahvaljujem se svima na učešću. Prezadovoljan sam i nadam se da ćemo tako nastaviti i ove godine – poručio je Mladenović.

Među donatorima su i Šahovski klub “Sloga” iz Borova i borovsko Udruženje “Dunavske zore”, čiji su predstavnici Lazar Bosić i Dragan Rakazović pozdravili organizaciju ove humanitarne akcije.

– Akcija je uspešno provedena, dobro organizovana i drago mi je da su se naši meštani odazvali. Sve pohvale i organizatoru i učesnicima akcije – kaže Bosić.

– To je lepa akcija i drago mi je zbog velikog odaziva. I naše udruženje i tamburaški sastav “Dunavske zore” učestvuju u ovoj akciji, a tako će biti i ubuduće – poručio je Rakazović.

Ovu humanitarnu akciju pozdravio je i potpredsednik Županijske organizacije SDSS-a Vukovarsko-sremske županije Srđan Jeremić.

– SDSS je od svog osnivanja sponzor ili supokrovitelj gotovo svih kulturnih, sportskih i drugih dešavanja, tako da smo i ove godine izdvojili sredstva za humanitarnu akciju “Vatromraz” koju organizuje borovski DVD. Akcija je dobro prihvaćena od strane naših meštana, posebno najmlađih. U ta dva dana, kad borovski vatrogasci prolaze ulicama Borova s okićenim vatrogasnim kamionom i dele paketiće, praznični ugođaj dobija na značaju, u pravom smislu te reči. Želim da pohvalim organizaciju i odaziv donatora. Ova akcija je nešto specifično, novo i lepo ovde u Borovu, što obraduje našu dečicu, a s druge strane ima humanitarni karakter, što pozdravljamo i podržavamo – istakao je Jeremić.

D.Z.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.