22/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Iz vukovarskog “Vodovoda” najavili skoro potpisivanje ugovora s korisnicima iz Borova i Bogdanovaca o priključenju na kanalizaciju

2 min read

“Vodovod grada Vukovara” poslao je ovih dana korisnicima vodnih usluga u Borovu i Bogdanovcima letak na kućne adrese, s informacijama o postupku priključenja na javnu odvodnju.

– Nakon izdavanja upotrebne dozvole za javnu mrežu odvodnje korisnicima vodnih usluga dostavićemo na potpis ugovore o priključenju, s obzirom da je prema Zakonu o vodnim uslugama i drugim važećim podzakonskim propisima propisana obaveza priključenja građevine na javnu odvodnju – rekao je u razgovoru za Radio Borovo Dario Tišov, direktor “Vodovoda grada Vukovara d.o.o.”

Dobijanje upotrebne dozvole za izgrađene priključke očekuje se do kraja februara, nakon čega će obavestiti korisnike o vremenu i načinu potpisivanja ugovora.

– Pripremićemo ugovore i najaviti kada će biti dostavljeni svim korisnicima vodnih usluga na potpis. Nakon sklapanja ugovora između korisnika i “Vodovoda”, korisnici će biti evidentirani u bazi podataka i moći će da koriste uslugu odvodnje – ističe Tišov.

Priključenje na kanalizaciju biće besplatno.

– Priključci su izvedeni do samog ruba parcele i oni su besplatni. Na korisnicima je da nakon potpisivanja ugovora internu odvodnju spoje na izvedeni priključak na čestici – kaže Tišov i dodaje da je zakonski rok za pripajanje na izgrađene komunalne vodne građevine do najviše šest meseci.

– Nadam se da će se u tom roku svi korisnici vodnih usluga spojiti na javnu odvodnju – poručio je direktor vukovarskog “Vodovoda”.

Reč je, dodaje, o gotovo 2.000 priključaka u Borovu, Bogdanovcima i delu Vukovara.

Izrazio je zadovoljstvo što će sistem javne odvodnje, koji je izgrađen pre četiri godine, uskoro biti u funkciji.

D.Z.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.