25/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Rezultat trening utakmice reprezentacija Hrvata iz Srbije i Srba iz Hrvatske 3:2

4 min read

U subotu u je Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi, u sklopu priprema za Europeadu 2024 – Evropsko fudbalsko prvenstvo nacionalnih manjina koje će od 28. juna do 7. jula biti održano u Nemačkoj i Danskoj, odigrana trening utakmica između reprezentacije Srba u Hrvatskoj i Hrvata u Srbiji.
Iako je utakmica završila pobedom selekcije Hrvata u Srbiji nad predstavnicima Srba u Hrvatskoj, selektor Srba u Hrvatskoj Nikica Gagulić je zadovoljan kako organizacijom tako i igrom.
– Utakmica je bila fer i korektna kao i uvek što kod nas bude, mi smo imali jako veliki broj igrača, iz razloga što se vrše pripreme za Evropsko prvenstvo i morao sam da imam na uvid na koga mogu da računam, tako da smo prvo poluvreme odigrali s jednom ekipom, a drugo poluvreme sa drugom. Ne mogu nešto posebno reći da sam nezadovoljan jer su stvarno svi igrači dali maksimum. Šanse što smo imali nismo iskoristili, oni jesu svoje i onda kad se šanse ne iskoriste, a tuđe iskoriste dođe rezultat takav kakav je 3:2 je poraz. Po prikazanoj igri, svi koji su bili prisutni na terenu videli su da smo stavrno bili kvalitetnija ekipa. Međutim, kad se šanse ne iskoriste, pobedi srećniji. Oni su dali jedan gol, kažu svi iz off sidea, jedan iz penala. Mi smo dali dva regularna gola iz dve lepe akcije, tako da na naše golove nema primedbi, nemam ni na njihove, niti umanjujem njihovu pobedu, ali kažem svi koji su bili, videli su da je, čak su i oni sami priznali, kvalitet na našoj strani – rekao je u izjavi za naš radio trener Nikica Gagulić.
Selektori obe reprezentacije će odrediti sastave za nastup na Europeadi 2024.
– U Zagrebu je donesena odluka da se na prvenstvo vodi 18 igrača. Razlog zašto ćemo imati tri četiri igrača više je jer mi tu imamo igrače iz BSK Bijelo Brdo, iz Vuteksa, Radničkog Dalj, Negoslavaca, iz FK Borac i FK Kneževi Vinogradi; onda imamo Zapadni deo: Lokomotiva, Rijeka, Petrova Gora,Topusko, Podravec, Koprivnica i zaboravio sam da naglasim Srđana Milovanovića iz FK “Sremac” Markušica koji je sa naše strane. Igračima predstoju prvenstvene utekmice, nekom do kraja maja, a nekom završava prvenstvo u prvoj nedelji u šestom mesecu. Jako je nezahvalno sada dati broj igrača i reći sigurno tih 18 ide. Okvirni Spisak će uskoro izaći u javnost tako da ćemo znati bar nekih 22 igrača na koje se računa, a 18 se vodi, pod uslovom da svi budu zdravi koje sam nabrojao – rekao je Gagulić.
Igrači su tri dana boravili u istim prostorijama u kojima boravi i trenira A reprezentacija Srbije.
– U sobama gde spavaju Tadić, Mitrović i ti naši proslavljeni reprezentativci tu su spavali i naši igrači. Služili se u istom restoranu, koristili iste terene, teretanu, fitnes centar čak i saunu smo imali. Imali smo uslove na nivou profesionalizma. To igračima i bilo kojoj ekipi teško da bi se moglo omogućiti bez prisustva gospodina Dragana Džajića i naših odnosa koje smo uspeli da uspostavimo, naravno tu je i Sportsko rekreativno društvo Srba i Zajedničko Veće Opština i naš Odbor za Sport i Kulturu u kome i radim sam, tako da i ta poveznica za sve ovo što smo napravili. Nadam se da ostaje i za ubuduće da će biti sličnih gostovanja – zaključio je trener Gagulić.

S.M.
Izvor foto: N. Gagulić

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link