18/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Policija o uviđaju saobraćajne nesreće na autoputu kod Županje

2 min read

Iz Policijske uprave vukovarsko-sremske izvestili su o uviđaju saobraćajne nesreće na autoputu Zagreb-Lipovac kod Županje, gde su juče oko 13,35 u sudaru dva teretna vozila vozači zadobili teške telesne povrede.

Uviđajem saobraćajne nesreće utvrđeno je da je 42-godišnji hrvatski državljanin, upravljajući teretnim automobilom s pridodanim priključnim vozilom slavonsko-brodskih registracija, prešao na traku za zaustavljanje vozila u nuždi i udario u priključno vozilo pridodano na teretni automobil bosansko-hercegovačkih oznaka, koji je prethodno u toj traci zaustavio 66-godišnjak, državljanin Bosne i Hercegovine.

U trenutku saobraćajne nesreće, 66-godišnji vozač se nalazio izvan teretnog automobila, u neposrednoj blizini stražnjeg dela vozila, gde je došlo i do udara u 66-godišnjaka.

U saobraćajnoj nesreći oba vozača su teško povređena, lekarska pružena im je u Opštoj županijskoj bolnici Vinkovci, a potom su zbog težine povreda upućeni u KBC Osijek na daljnje lečenje.

Zbog izazivanja saobraćajne nesreće protiv 42-godišnjeg vozača biće podneta krivična prijava nadležnom državnom tužilaštvu.

Foto: PU VS

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.