15/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Fudbalska reprezentacija Srba u Hrvatskoj odlazi na pripreme u Staru Pazovu

3 min read

U okviru priprema za “Europeadu 2024.”, Evropsko fudbalsko prvenstvo nacionalnih manjina, koje će od 28. juna do 7. jula biti održano u Nemačkoj i Danskoj, reprezentacije Srba u Hrvatskoj i Hrvata u Srbiji odigraće u subotu, 10. februara u Staroj Pazovi pripremnu utakmicu.

Selektor fudbalske reprezentacije Srba u Hrvatskoj Nikola Gagulić sa svojim pomoćnikom Sašom Kolarom na pripreme je pozvao 23 igrača iz zapadnog i istočnog dela Hrvatske. Reč je o igračima koji se fudbalom ne bave profesionalno, a dolaze iz više klubova: “Lokomotiva” Rijeka, “Crikvenica” “Petrova Gora”, “Topusko”, “Podravec”, “BSK” Bijelo Brdo, “Vuteks-Sloga” Vukovar, “Radnički” Dalj, “Sremac” Markušica i “Borac” Kneževi Vinogradi.

– Dolazak u Staru Pazovu predviđen je u petak uveče. U subotu ujutro odradićemo kraći trening, a od 17 časova odigrati pripremnu utakmicu s reprezentacijom Hrvata u Srbiji. U nedelju ujutro imaćemo trening, a zatim zajedničko druženje i izlet – najavio je razgovoru za Radio Borovo Nikola Gagulić.

Pripremnu utakmicu u Staroj Pazovi organizuje Sportsko rekreativno društvo Srba u Hrvatskoj u saradnji s Fudbalskim savezom Srbije, a na inicijativu i uz posredovanje selektora Gagulića.

– Naši igrači se raduju što će imati priliku da borave i treniraju u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije, Nacionalnoj kući fudbala u Staroj Pazovi. Pre nekoliko meseci razgovarao sam s predsednikom Fudbalskog saveza Srbije Draganom Džajićem, kada smo u načelu dogovorili boravak naših igrača na pripremama u Srbiji. Ovom prilikom želim da se zahvalim gospodinu Džajiću, Fudbalskom savezu Srbije i našoj matičnoj državi, koji su nam omogućili da u Staroj Pazovi odradimo pripreme za “Europeadu” – kaže Gagulić.

Selektor fudbalske reprezentacije Srba u Hrvatskoj istakao je i dobru saradnju s reprezentacijom Hrvata u Srbiji, s kojima su 17. juna prošle godine na stadionu BSK-a u Bijelom Brdu odigrali prijateljsku utakmicu.

– Velika je stvar što se družimo s tom našom bratskom reprezentacijom. Mislim da je to dobra priča i putokaz za sve nacionalne manjine u Hrvatskoj, da se više družimo, međusobno uvažavamo i poštujemo, da priznajemo i poštujemo državu u kojoj živimo, ali da ne zaboravljamo pripadnost svom narodu – podvlači Gagulić.

D.Z.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link