15/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Korisnici UZOSIO “Golubica” učestvovali na Prvenstvu Hrvatske u skijaškom trčanju, trčanju na krpljama i brzom klizanju

2 min read

Korisnici Udruženja za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“ Vukovar uz pratnju voditelja učestvovali su na Prvenstvu Hrvatske u skijaškom trčanju i trčanju na krpljama koje je održano u Delnicama 7. i 8. februara u organizaciji Sportskog društva Specijalni sportovi “Luč” pod pokroviteljstvom Specijalne olimpijade Hrvatske.

Korisnici su se takmičili u disciplinama „skijaško trčanje“ i “trčanje na krpljama 100 m”. Prvog dana održane su kvalifikacije, a drugog dana finalne trke.

Na takmičenju u trčanju na krpljama na 100 m, u muškoj kategoriji učestvovali su D.A. i V.M. na kojem je V.M. osvojio zasluženo 1. mesto u najjačoj grupi. U ženskoj kategoriji su učestvovale S.D. i M.Š takođe u najjačoj 1. grupi s osvojenim 2. i 4. mestom. U disciplini skijaško trčanje učestvovali su V.M. i S.D. s osvojenim prvim mestima u 1. grupi u svojoj kategoriji.

Umesto Prvenstva Hrvatske u brzom klizanju održan je Dan klizanja u kojem su učestvovali V.M., M.Š. i S.D. gde se održalo pokazno klizanje u disciplini klizanja 111 m po modifikovanim pravilima.

Postignutim rezultatima ekipa Golubice ima državnog prvaka u trčanju na krpljama i skijaškom trčanju, te prvakinju u skijaškom trčanju!

Nakon takmičenja, ekipa “Golubice” prošetala je Delnicama, provozali su se do Lokvarskog jezera te uživali na snegu i svežem vazduhu.

Zahvaljujemo Zajednici sportskih udruženja grada Vukovara na finansiranju ovog takmičenja i svakoj drugoj podršci radu našeg Udruženja, saopštili su iz UZOSIO “Golubica” Vukovar.

Izvor: UZOSIO “Golubica” Vukovar

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.