04/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Opštini Borovo odobrena sredstva SNV-a za rekonstrukciju košarkaškog igrališta

2 min read

U Zagrebu su u petak, 2. februara potpisani ugovori za kapitalne investicije Srpskog narodnog veća. Potpisnici ugovora su predstavnici srpskih manjinskih veća, opština i organizacija. Reč je o ugovorima o dodeli finansijskih sredstava za finansiranje programa koji su u funkciji zaštite i promovisanja kulturnog i nacionalnog identiteta srpske nacionalne manjine.

Među potpisnicima ugovora bila i Opština Borovo, kojoj je odobren iznos od 20 hiljada evra za projekat “Adaptacija, nabavka i ugradnja opreme – sportski tereni Ozren”. Više o ovom projektu saznali smo od Miloša Maksimovića iz Projekt centra Borovo, koji je i izradio projektni predlog.

– Opština Borovo je prijavila projekat rekonstrukcije košarkaškog igrališta u Ozrenskoj ulici, na drugi poziv za dostavljanje projektnih predloga za kapitalne investicije SNV-a za 2023. godinu. Kroz projekat se planira rekonstrukcija košarkaškog igrališta na Sportskim terenima “Ozren” na Savulji, sa ciljem unapređenja ponude sportskih sadržaja, kako bi i na taj način podstakli stanovništvo, prvenstveno decu i mlade, na bavljenje sportom i rekreaciju. Ukupna vrednost projekta je 35 hiljada evra, dok SNV sufinansira ovaj projekat sa 20 hiljada evra bespovratnih sredstava. Preostali iznos finansiraće Opština Borovo iz svog budžeta – navodi Maksimović.

Predviđeni rok za realizaciju projekta je šest meseci od potpisivanja ugovora.

– U sklopu projekta biće rekonstruisano košarkaško igralište na Sportskim terenima “Ozren” površine 272 kvadratna metra. Na postojećoj betonskoj podlozi biće postavljena nova konstrukcija s tablom i košem i nova gumena antistres podloga, što će doprineti zaštiti od povreda – napominje Maksimović.

D.Z.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.