18/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Za manastir Krka i Bogosloviju “Sveta Tri Jerarha” otpremljena donacija mesa

3 min read

Oko 1.100 kilograma mesa i mesnih prerađevina otpremljeno je prepodne iz mesnice “Bođirković” u Borovu za Bogosloviju “Sveta Tri Jerarha” manastira Krka kod Knina.

Koordinator ovogodišnje humanitarne akcije bio je predsednik Zajedničkog veća opština Dejan Drakulić.

– Ova humanitarna akcija organizuje se od 2002. godine. U prikupljanju pomoći ove godine učestvovali su Zajedničko veće opština, Opština Borovo, Opština Trpinja, Opština Negoslavci, Opština Erdut, Opština Markušica, Opština Jagodnjak, Opština Šodolovci, kao i manjinska veća Grada Vukovara, Vukovarsko-sremske i Osječko-baranjske županije – kaže Drakulić.

Ovu tradicionalnu akciju pozdravio je i protojerej Nemanja Klajić, privremeni paroh bobotski i službenik Upravnog odbora Eparhije osečkopoljske i baranjske.

– S blagoslovom Njegovog preosveštenstva episkopa osečkopoljskog i baranjskog Heruvima, ova pomoć se godinama šalje manastiru Krka u vidu hrane za učenike koji pohađaju Bogosloviju. Moja generacija je u Bogosloviji bila prva pa se sećam tih početaka. Hvala Bogu sve do danas, milošću Božjom i voljom dobrih ljudi, ta tradicija se održava – rekao je protojerej Klajić.

Na donaciji se zahvalio iguman manastira Krka, otac Sevastijan.

– Radujemo se što smo i ove godine došli iz manastira Krka da prihvatimo ovaj veliki znak pažnje i ljubavi. Vaše žrtve prema našoj školi i učenicima, koja je od velikog značaja i velika žrtva, ne samo ljudska, već i hrišćanska, koja pokazuje ljubav prema deci koja se kod nas školuju. Ako Bog da biće i sveštenici u Srpskoj pravoslavnoj crkvi – ističe otac Sevastijan.

Bogosloviju danas pohađa 28 učenika, među kojima su i bogoslovi s našeg područja.

– Imamo učenike iz Vukovara, Dalja i okoline, iz Srbije, a najviše iz Republike Srpske. Hvala Bogu! Samo da nas bude! – poručio je iguman Sevastijan.

D.Z.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.