23/02/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

VSŽ: Upisi u prvi razred od ove godine elektronskim putem

2 min read

Donesena je odluka da se na nivou Vukovarsko-sremske županije ovogodišnji upisi u prvi razred osnovne škole provode elektronskim putem, korištenjem Nacionalnog informacionog sistema upisa u osnovne škole.

Prijave za redovan upis u 1. razred osnovne škole putem Nacionalnog informacionog sistema biće otvorene 22. februara, a roditelji će putem poveznice prijavu moći podneti sve do 31. marta ove godine.

Roditeljima će u sistemu biti vidljivi opšti podaci o detetu te škola na čijoj se listi dete nalazi prema mestu prebivališta, odnosno boravišta. Odmah po podnošenju prijave roditelji će moći odabrati mogućnosti koje im se nude u dodeljenoj školi kao što su izborni predmeti, produženi boravak i slično. Roditelji će prilikom podnošenja prijave moći izraziti želju za upis u drugu školu od one kojoj dete pripada prema upisnom području.

Prijave za upis dece s utvrđenim teškoćama otvorene su od 1. februara do 31. marta ove godine.

Uz prijavu za redovne upise u 1. razred osnovne škole, roditelji će moći podneti i zahtev za prevremeni upis u 1. razred osnovne škole kao i za privremeno oslobađanje od upisa u 1. razred osnovne škole.

S obzirom da se u sistem za elektronske upise u osnovne škole ulazi preko portala e-Građani, roditelji koji nemaju verodajnice za ulazak u portal moraju se javiti školi kojoj pripadaju prema upisnom području koja će umesto njih obaviti prijavu za upis deteta.

Za sve ostale informacije, termine testiranja u školi, lekarskih pregleda i laboratorijskih pretraga potrebno je pratiti mrežne stranice škole kojoj dete pripada prema upisnom području.

Izvor: VSŽ

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.