25/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Predstavnici srpske zajednice posetili načelnika i VSNM Opštine Bogdanovci

4 min read

U prostoru opštine Bogdanovci županijski predstavnici srpske zajednice održali su radni sastanak sa načelnikom te opštine Markom Barunom. 

– Došao sam s delegacijom županijskih predstavnika srpske zajednice VSŽ-a prvo u posetu opštini gde smo razgovarali generalno o razvojnim projektima opštine Bogdanovci od proteklog sastanka do danas koji su realizovani, a poseban akcenat smo stavili na ono što smo dogovarali pre dve godine za potrebe srpske zajednice. S tim u vezi danas smo došli i u Petrovce gde se u okviru Doma kulture vrši značajna rekonstrukcija prostora i sanacija prostorija u kojima će biti smešten prostor Veća srpske nacionalne manjine opštine Bogdanovci. Opština je izdvojila značajna sredstva za uređenje samog prostora, od samih podova, nove PVC stolarije pa do delimičnog opremanja. Želim da iskoristim priliku i da se zahvalimo i SNV-u koje je prepoznalo projekat srpskog manjinskog veća opštine Bogdanovci i dodelilo mu 3000 evra.Videli smo danas da su ti novci utrošeni za ono kako su i planirani, a to je za nabavku stolova za potrebe prostorija manjinskog veća kao i za stolice – izvestio je o temama sastanka vukovarsko-sremski dožupan Srđan Jeremić.

Sastanak u Opštini Bogdanovci inicirao je načelnik opštine Marko Barun.

– Povod je da zadržimo stanovništvo na našem području, da ulažemo u ove naše krajeve za jednu veliku i lepu budućnost. Dosadašnja saradnja je bila jako lepa i radujem se jednom nastavku gde sam pokazao sa svojim saradnicima zapravo šta još moramo poraditi na tome, ne samo mi kao opština i Vlada RH, nego na području svih nas i Vas kao nacionalne manjine da očuvamo ove krajeve i da živimo onako kako bi i trebali živeti u zajedništvu. Drago mi je da su našli vremena na ovakav način da im i predstavimo svoje probleme i uspehe. Pokazali smo u kojem smeru želimo ići, jedan od projekata svakako je i obnova Doma kulture ovde u Petrovcima. To je dugogodišnji projekat kojeg smo s vanjske strane obnovili, a treba i unutrašnje uređenje. Svaka pomoć je bitna tako da im se i ovim putem zahvaljujem na poseti – rekao je Barun.

– Ima nas desetak u Veću, saradnja sa opštinom je dobra, sad smo uređivali svoj prostor, SNV je dodelio sredstva i kupili smo nameštaj.Uglavnom, sastanemo se par puta godišnje. Crkva nas najviše i spaja kad su veći sveci i praznici okupimo se još i više jer dođu ljudi sa strane. S opštinom je dosta dobra saradnja, kao što sam rekao, sređujemo naš prostor gde ćemo se okupljati. Puno su nam pomogli, a u toku je i projekat izgradnje prilazne ceste do groblja sa parking mestima – rekao je Boris Grbić, većnik SDSS-a i predsednik Veća srpske nacionalne manjine opštine Bogdanovci.

Sastanku su prisustvovali i predsednik Županijske organizacije Samostalne demokratske srpske stranke Dušan Jeckov, predsednik i sekretar županijskog Veća srpske nacionalne manjine Svetislav Mikerević i Dušan Latas.

S.M.

Izvor foto: D. Latas

Izvor ton: S. Sekulić

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link