25/02/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Borovo: U “Prosvjetinu” biblioteku stiglo 37 novih naslova

2 min read

U biblioteku Srpskog kulturnog društva “Prosvjeta” pododbora Borovo u ponedeljak su stigle nove knjige, saznajemo od bibliotekarke Vedrane Spasojević.

– Naša biblioteka je bogatija za 37 novih naslova. Kupljene su nove knjige, zahvaljujući redovnim sredstvima koja dobijamo od Saveta za nacionalne manjine Republike Hrvatske. Od autora izdvojila bih Dejana Lučića, Vanju Bulića, Borislava Pekića, Milutina Milankovića, Paula Koelja, Dragu Kekanovića, Slavenku Drakulić, Jelenu Bačić Alimpić i Ljiljanu Habjanović Đurović. Sve knjige su za odrasle – rekla nam je Vedrana Spasojević.

Biblioteka raspolaže fondom od oko 12 hiljada naslova za decu i odrasle, a najčitanija knjiga u prošloj godini bila je “Ringišpil” Jelene Bačić Alimpić. Borovski pododbor ima 110 članova, koji su i članovi biblioteke.

– Najviše čitaju žene, ali ima i muškaraca koji podižu knjige i dece koja dolaze po lektire ili dečju književnost, oko 40 aktivnih korisnika, koji redovno dolaze i posuđuju knjige. Deca ne plaćaju članarinu pa ovim putem pozivam roditelje da dovedu svoju decu u biblioteku, gde će pronaći knjigu za sebe – kaže Spasojevićeva.

Pored novih naslova, koji su u “Prosvjetinu” biblioteku stigli početkom ove nedelje, u planu je i dalje obogaćivanje knjižnog fonda.

– Uvek gledamo da nabavimo nove knjige i obogatimo naš fond knjiga, u dogovoru s našim korisnicima i po preporuci izdavača, najčešće po preporuci i željama naših korisnika. Radno vreme biblioteke je ponedeljkom i utorkom od 15 do 19 časova, a sredom, četvrtkom i petkom od 10 do 14 časova – navodi naša sagovornica i poziva sve ljubitelje književnosti iz Borova da se učlane u biblioteku.

D.Z.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.