18/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

GO SDSS-a i zamenik gradonačelnika Vukovara Srđan Kolar uputili saopštenje povodom sukoba u Vukovaru

3 min read

Na osnovu informacija od strane Policijske uprave Vukovarsko-sremske 06.01.2024. oko 22.00 sata desio se napad u centru grada Vukovara od strane jedne grupacije pripadnika BBB koji su napali drugu grupu maloletnih dečaka iz njima poznatih razloga.

Žalosti činjenica da se ovakvi napadi ponovo dešavaju u našem gradu, a svedoci smo tih nemilih događaja u prethodnom periodu iz ne tako davne 2019. i 2020. godine koji nisu bili malobrojni. I tada su akteri napada na učenike bili pripadnici već pomenute grupe navijača.
Iako dostupni podaci MUP-a ne govore da li se radi o međunacionalnom sukobu, svedoci govore da među napadnutim mladićima ima i pripadnika srpske zajednice. Bez obzira koje su nacije napadnuti mladići, osuđujemo ovakvo ponašanje i pozivamo policiju i pravosudna tela da napokon represivnim pristupom zaštite sve druge građane od ovakvih huligana koji si uzimaju za pravo da povređuju druge samo zato što nisu ili jesu drugi ili drugačiji.

Želimo Vukovar u kojem roditelji neće biti zabrinuti kada im dete izađe iz kuće i ode u školu ili na bilo koju drugu vanškolsku aktivnost. Takođe pozivamo sve relevatne institucije da istraže motiv napada pripadnika navijačke grupe BBB na druge dečake i insistiramo da upoznaju javnost sa tim.

SDSS se nije do sada oglašavao jer smo čekali zvanične informacije od nadležnih institucija povodom ovog događaja te ovom prilikom pozivamo sve vernike da verske običaje provode u duhu vere, a ne na način koji to vera ne podržava. U duhu pravoslavnog Božića pozdravljamo sve pravoslavne vernike uz pozdrav Mir Božiji, Hristos se rodi!

Takođe, povređenim mladićima želimo brz oporavak i svako dobro.

GO SDSS Vukovar i zamenik gradonačelnika Srđan Kolar

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.