18/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Veliki uspeh borovskog udruženja “Feniks” : Na državnoj izložbi u Virovitici 10 šampiona i hrvatski majstor uzgoja

2 min read

Na Državnoj izložbi malih životinja, koja je proteklog vikenda održana u Virovitici, učestvovalo je sedam članova borovskog “Feniksa” koji su ostvarili odlične rezultate, vrativši se kući sa deset titula državnih šampiona.

Voditelj “Feniksove” golubarske sekcije Bojan Popović iz Mohova, uz titulu državnog šampiona, osvojio je i naslov hrvatskog majstora uzgoja sa kolekcijom golubova brodskih prevrtača koja je dobila 380 bodova. Šampionsku titulu osvojio je i njegov pačetinski golub.

Titule državnih šampiona pripale su: voditelju Feniksove živinarske sekcije Ratku Tadiću iz Borova za kokoš somborsku kaporku i goluba nemačkog dvoćubog dobošara, Jurju Častvanu iz Borova za bačkog prevrtača, Iliji Kikanoviću iz Dalja za volgu letača stava, Davidu Palancu iz Dalja za dva goluba pismonoše i za srpskog visokoletača i Marku Ševiću iz Bršadina za engleskog velikog gušana.

U jakoj konkurenciji, odličan rezultat je ostvario i Bogoljub Ružić iz Bršadina čiji engleski veliki gušan je ocenjen sa 96 bodova.

Ovogodišnja nacionalna izložba Republike Hrvatske okupila je 226 izlagača koji su izložili 2 500 životinja; 1 400 golubova, oko 500 primeraka ukrasne, vodene i divlje živine, 210 ptica, 210 kunića i 21 zamorčića, navode iz borovskog Udruženja za uzgoj i zaštitu životinja “Feniks”.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.