25/02/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

U Borovu počeo Zimski dečji fudbalski kamp

3 min read

U sportskoj dvorani Osnovne škole Borovo u subotu je počeo Zimski dečji fudbalski kamp “Play football – be happy”. Voditelj kampa koji se održava drugu godinu zaredom je Ognjen Knežević, od kojeg saznajemo da se prijavilo više od pedesetero dece, dečaka i devojčica iz Borova i okolnih mesta.   – Zadovoljni smo odazivom dece. Imamo preko 50 prijava u tri grupe. Kamp se održava svakog vikenda do polovine februara. Planiramo da za kraj kampa odigramo prijateljsku utakmicu s renomiranim klubom, sa svim kategorijama po selekcijama. Cilj je da okupimo decu i da doprinesemo njihovom pravilnom razvoju, da tokom ovih zimskih dana nisu u kući i da se bave sportom – ističe Knežević.   Na kampu učestvuju deca rođena od 2011. do 2017. godine.   Pored Ognjena Kneževića sa decom kao trener radi i Srđan Vasiljev. Oba su nosioci UEFA licence, sa iskustvom vođenja mlađih kategorija. Odazivom dece zadovoljan je i Vasiljev. Biće odrađeno 20-ak treninga.   – Polaznici kampa će kroz druženje, zabavu i igru s vršanjacima razvijati motoričke sposobnosti i učiti osnove fudbalske igre – kaže Vasiljev.

Učesnici kampa su i dvojica sedmogodišnjaka, Aleksej i Dušan, iako im fudbal nije prvi izbor.
 
– Prijavio sam da naučim fudbal i da vežbam. Od sportova najviše volim košarku, a volim i fudbal – priča Aleksej.
 
– Na kampu učestvujem zbog drugara i treniranja, iako najviše volim šah – dodaje Dušan.
 
Organizaciju kampa pozdravljaju i njihovi roditelji.
 
– Drago mi je što moj sin učestvuje na ovom kampu i što će nešto naučiti i napredovati, da provede vreme u igri i druženju, a ne pred kompjuterom ili igrajući video igrice. Organizacija je dobra i drago mi je što se u Borovu održava ovaj kamp – priča Aleksejev otac Darko.
 
– Mislim da je ovo sjajno, zato što su deca zimi uglavnom pred ekranima. Ovaj kamp doprineće da budu aktivni, da nešto nauče i da se druže – rekla nam je Dušanova majka Branka.
 
Zimski dečji fudbalski kamp “Play football – be happy” prvi put je u Borovu održan prošle godine, kada je okupio više od 60 dece uzrasta od 6 do 14 godina.
 
 
D.Z.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.