25/02/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

U Dalju ovog vikenda izložba malih životinja borovskog “Feniksa”

2 min read

U organizaciji Udruženja za uzgoj i zaštitu životinja “Feniks” iz Borova u Dalju se ovog vikenda održava 14. međužupanijska izložba malih životinja “anFex Dalj 2023”. U dvorani Doma kulture u Dalju izloženo je više od četiri stotine eksponata, saznali smo od predsednika borovskog udruženja Novice Gajića.

– Ove godine imamo 440 eksponata, golubova, živine, kunića i ptica i 40 izlagača s područja istočne Hrvatske. Zahvaljujem se pokrovitelju Opštini Borovo, koja je naš glavni donator, kao i Opštini Erdut, na čijem području organizujemo ovu izložbu i gde imamo aktivno i brojno članstvo. Naš rad godinama prati i Opština Trpinja. Ove opštine su prepoznale naš rad i pomažu finansijski i na druge načine – rekao nam je Gajić.

Izložba će za posetioce biti otvorena večeras do 20 časova i sutra od 8 do 12 časova, kada će biti proglašeni najbolji eksponati, a uzgajivačima biti dodeljeni pehari, diplome i zahvalnice.

Iz Udruženja “Feniks” objavili su da je engleski veliki gušan, člana Feniksove juniorske sekcije Marka Ševića iz Bršadina pobednik ovogodišnje juniorske izložbe.

Udruženje za uzgoj i zaštitu životinja “Feniks” iz Borova obeležiće u februaru iduće godine 18. godina postojanja i rada.

D.Z.

Foto: Fb Udruženja “Feniks”

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.